Hvordan man dyrker litchi fra frø

September 10

Hvordan man dyrker litchi fra frø

Værdsat for deres velduftende frugter, er litchi træer (Litchi chinensis) lige så godt elsket for deres stedsegrønt løv og pæn, afrundet vækst vane. De er meget opmærksomme på frost og vil kun vokse udendørs inden for US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 10 og 11, hvor de er et almindeligt syn i dekorative landskabspleje. Litchi træer vokse pålideligt godt fra friske frø, selv om frøformering giver flere udfordringer, der kan begrænse træets anvendelighed i den hjem landskab.

Indsamling af frø

Kun vil friske frø taget fra fuldt modnet litchi frugt spire. Look for frugt med en solid rød, småsten hud og stærk duft. Skrælle frugten og spise eller kassere de saftige, gennemskinnelige kødet inde. Hver litchi frugt indeholder mindst én frø, som er generelt runde og mørk brun i farven med en diameter på ca 3/4 tommer. Nogle litchi frugt indeholder uudviklede eller misdannede frø, der er i daglig tale kaldet "kylling tunger." Kylling tunge frø spirer dårligt og bør ikke anvendes til formering. Litchi frø forblive levedygtige i kun fire til fem dage og bør være sået så hurtigt som muligt efter ekstraktion til at øge sandsynligheden for vellykket spiring.

Såning og spiring

Litchi frøene spire pålideligt når holdes under passende varme, fugtige forhold. Fyld en 6-tommer gryde med drænhuller med rene, ubrugte pottemuld og tilsættes vand, indtil jorden er jævnt fugtig og det overskydende vand har drænet ud gennem drænhuller. Så lychee frø i midten af jorden ved en dybde på 1 tomme. Opretholde en temperatur på mellem 75 og 90 grader Fahrenheit og holde den øverste tomme af jord moderat fugtig. De fleste friske lychee frø vil spire i en til fire uger, men nogle kan tage op til seks uger. Når de blanke, rødlig-bronze blade emerge, flytte puljen til en placering, læ, let skygge.

Efterbehandling og transplantation

Litchi stiklinger vokse hurtigt og vil nå en højde på 7 til 8 inches i løbet af uger. Men deres vækst aftager betydeligt efter den første spurt og de vil holde sig under 1 fod til op til to år, mens der producerer en tæt, produktive rodsystem holde unge lychee træerne læ mod udtørrende vind og direkte sollys, og give 1 tomme af supplerende vand hver uge for at holde dem hydreret. Langsomt vænne dem til fuld sol i deres første efterår. I foråret eller efteråret deres andet år, omplante dem 15-20 fødder fra hinanden i en solrig seng med Sure, hurtig-afløb jord.

Overvejelser

Gartnere i håb om at vokse en frugtbærende lychee træ fra frø er tilbøjelige til at blive skuffet. Litchi frø er meget varierende og den resulterende træ kan tage alt fra 5 til 25 år til at bære frugt, hvis det frugter på alle. Derudover er kvaliteten og kvantiteten af frugt usandsynligt, at stemmer overens med den overordnede træ. Frø-vokset lychee træer er bedst brugt som skygge prydtræer, fordi deres Blankt, stedsegrønt løv og afrundede vækst vane vil forblive selvom deres frugtbærende funktioner mangler.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com