Hvordan man dyrker Litchi frugt

April 11

Litchi er også kendt som litchi og er kilde til lækre lychee nødder---der er faktisk frugter. Træet er hjemmehørende i lavere højder i det sydlige Kina, hvor den vokser i områder uden frost, men cool, tørre vintre og varme, våde somre. Den vokser godt i enhver type af ler til sandet jord med pH-værdi mellem 6 og 7. Litchi træ er langsomt voksende, men kan i sidste ende top 100 fødder. Det er en attraktiv plante, der har 5-8 tommer lange blade og producerer dinglende røde kugler af frugt. Litchis er næsten umuligt at dyrke fra frø, og kræver professionel lagdeling at producere to til tre år gamle træer til dyrkning i den hjem landskab.

Instruktioner

•Chose et solrigt sted med nogle læ, hvis muligt. Grave 3 inches af kompost i jorden hvor du vil plante. Plante litchi træer på samme niveau de blev dyrket i børnehave pot. Ikke begrave toppen af rodklumpen i jord. Vand helt til at komprimere jorden.

•Sæt en ring af hønsenet rundt om træet med en afstand på mindst 6 inches. Dække wire med plastik for at beskytte planten fra solen scorch og kraftig vind. Hvis fryser truer, dække træet i korte perioder med fryse barriere stof. Fjern i morgen, så træet kan indsamle solens energi.

•Spread 3 inches af muld rundt om træet ud til linjen drop. Gør et godt rundt om stilken af den unge plante, så barkflis ikke kontakte bark og forårsage rot. Vand træet mindst to eller tre gange om ugen, når det er ved at etablere. Anvende vandet langsomt, så træet kan optagelsen det før det løber ud. Frugt dannelse tager en masse vand, og træerne skal holdes våd under blomstring og frugtsætning.

•Applicer gødning, når det unge træ er mindst tre måneder gammel. Bruge halvdelen af beløbet, anbefalet på posen, gødning til at forhindre afbrænding de nye rødder. Befrugte litchi to gange om året, men undgå befrugtende i efterår og vinter på forsynet med træer. Bruge en lav-kvælstof gødning, når træet er to år gammel. Dette vil begrænse blad dannelse og tilskynde blomstrer og frugt.

•Se træet under blomstringen. Hvis det ikke synes at blive besøgt af mange honningbier, bruge en lille pensel til at hjælpe med bestøvningen. Dyp penslen i blomsten og derefter flytte det til en anden blomst, sprede pollen. Dette vil hjælpe med at sikre frugt sæt.

•Harvest frugter når de er røde og begynder at miste glans og kedelig. Skåret frugt klynger fra træet og opbevares i fem uger i køleskabet. Sætteplante træer vil ikke bære indtil de er 12-25 år gammel. Air-podede sorter kan producere i to til fem år.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com