Hvordan man dyrker økologiske spinat

May 14

Friskindsamlet økologisk spinat er så mørt og velsmagende, du ville være vanvittigt ikke at prøve at dyrke noget selv. Spinat vokser bedst i foråret, fordi det kan lide korte dage, cool jord og temperaturer, der bo under 60 grader. Jeg kan godt lide til tilså spinat på forsiden af mine højbede som en kantning plante, men du kan tuck det i alle kroge og hjørner af din have, så længe arbejdsplads får masser af sol og har veldrænet jord. Følg disse tips til dyrkning af sunde og lækre spinat.

Instruktioner

•Spinach sorter er opdelt i to grundlæggende typer: glat leafed og savoy. Glat leafed sorter har, du gættede det, glat, ikke krøllet blade. Savoy sorter typisk vokser en smule større og har forpjusket, plisseret bladene (og nogle mennesker siger en rigere smag). Jeg foretrækker glatte blade sorter fordi de er lettere at rengøre, men hvis du ikke har dyrket spinat før, prøv begge typer og beslutte for dig selv.

•I foråret, plante spinat når jordens temperatur har varmet op til omkring 45 grader. Hvis du ikke har en jord termometer, bare tælle tilbage 6 til 8 uger, fra din sidste frost og starte såning derefter. En anden tommelfingerregel er at starte såning spinat, når du ser crocus og vintergækker begynder at blomstre.

•Spinach spirer bedst hvis du suge frø i 24 timer før plantning. Simpelthen hæld frøene i en dyb tallerken og dæk dem med vand. Den næste dag skimme off enhver frø, der er flydende, som de er mest sandsynligt ikke bæredygtigt, så afløbet off vandet og tage frø uden for.

•Det er bedst at plante spinat i en plet med fuld sol (mindst 6 timer) og veldrænet, løs jord. Før plantning, grave 1 tomme af kompost i jorden. Derefter, rake jorden, indtil det er glat, jævn og gratis clods og klipper.

•Plant spinat frø om 1/2 tomme dyb og 2 inches fra hinanden i rækker, der er 2 fødder fra hinanden. Hvis du bor i et klima, der varmer hurtigt i foråret, plante spinat under taller afgrøder eller på et sted, der får nogle eftermiddag skygge. For at få en kontinuerlig afgrøde af grønne, plante hver 10 dage gennem midten af foråret. Frøet kan tage op til 2 uger til at spire i koldt vejr.

•Når planterne udvikle to sæt af løvblade, tynd dem til 4 til 6 inches fra hinanden ved blot afskære de ekstra planter på jorden med en saks. Bruge de bud udtynding i salater. Forhindre planterne fra sigtning (afsendelse op en frø stilk) tidligt ved at holde jorden jævnt fugtig.

•Harvest nogle bud blade på stadiet baby at bruge i salater. Kog modne blade og bruge dem i røre-frites, supper og frittatas. Spinat smager bedst når der spises hurtigt efter høsten, men hvis du skal gemme det, beholde bladene i en løst forseglet plasticpose i den skarpere skuffe af dit køleskab. Vask og centrifugeres spinatblade lige før brug.

Tips & advarsler

  • Udvide din sæson ved at plante en række, der er "bolt-resistent" som "Tyee" eller "Rummet." Disse sorter var bed at vokse ind i forsommeren, hvor dagene er længere og varmere.
  • Beskytte spinat fra sneglene ved overbrusning en økologisk slug agn såsom Sluggo omkring planterne.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com