Hvordan man dyrker Penstemons

October 23

Penstemons er flerårige, blomstrende planter med smukke trompet-formet blomstrer i rød, hvid, pink, lavendel eller lilla. Når i flor, tiltrække de kolibrier.Native til Californiens barsk bjergregioner, de trives på "tough love" og er ganske krævende, hvilket gør dem nemme at dyrke. Penstemons kan startes nemt fra frø, selvom det tager mere end en måned til at efterligne de naturlige forhold, der beder dem til at spire.

Instruktioner

•Dampen et stykke køkkenrulle og drys frø på det. Løst opløfte et stykke køkkenrulle med frø indeni, og sætte det i en plasticpose. Placere den i den skarpere skuffe af dit køleskab.

•Kontrollér papir håndklæde to eller tre gange hver uge for at sikre, det ikke har tørret ud. Hvis det føles tør, let fugt et stykke køkkenrulle og returnere den til køleskabet. Efter 40-45 dage, bør du se nogle bittesmå grønne skud. Alle levedygtige frø vil spire i flere dage efter hinanden, og er klar til at blive plantet i jorden, så snart skuddene vises.

•Mix fire dele sætteplante jord med en del sand og udfylde en 4-tommer gryde med mediet. Sted en germinating penstemon frø på overfladen. Dæmpe jorden lidt, men ikke våd det. Penstemons kan ikke lide alt for meget vand.

•Drej en plastik skål op og ned og dække puljen for at skabe et fugtigt miljø for at udvikle frø. Kontroller hver dag for udseendet af løvblade. Når bladene vises, bland lidt gødning i vand ifølge instruktionerne emballage, så at det kun er ¼ styrke. Bruge en all-purpose gødning med høje fosfor og lav kvælstofindhold. Give sætteplante lys vande med fortyndet gødning mix. Sæt gryden hvor den kan modtage så meget lys som muligt indtil sætteplante vokser til 1 tommer høj.

•Tag potteplanter sætteplante uden for hver morgen, når det er 1 tommer høj. Sæt den i fuld sol, så snart temperaturer nå omkring 50 grader F ved middagstid. Det vil udvikle robustere rødder og stængel hvis lov til at blive kastet rundt af vinden, opvarmet af solskin og afkølet med hurtige temperatursvingninger. Bringe sætteplante indersiden før solnedgang.

•Plant penstemon sætteplante i fuld sol i godt afdrypning jord i begyndelsen af maj. Plads planter omkring 18 inches fra hinanden. Lad øverst af klump lige over overfladen af jorden. Ikke begrave plantens krone. Muld med grus eller forlade dem unmulched. Undlad at bruge kompost, græsafklip eller bark for barkflis, som alle fremme sygdom i koldt, vådt vejr. Holde haven godt luget mens penstemons er småplanter.

•Kapacitet penstemon planter kun når de er tørre, og lad dem tørre ud mellem vandingerne. Deres rødder gå ikke dybt ned i jorden, så du kun behøver at vand i en dybde af 3 til 4 inches.

•Applicer en lys fodring af gødning i efteråret. Disse hårde planter kræver kun et årligt program.

• Lad nogle af dine penstemons sat frø ikke at vej dem. De resulterende sætteplante frivillige vil leve længere og være mere holdbare end moderplanten.

Tips & advarsler

  • De nemmeste arter af penstemons for begyndere til at vokse er elvernes Pink, Rocky Mountain Beardtongue (Penstemon strictus) og Pineleaf Beardtongue (Penstemon pinifolius). Penstemons kan også overføres fra jordstængler af blot dividere en ældre plante.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com