Hvordan man dyrker tomater & Zucchini fra frø

March 9

Hvordan man dyrker tomater & Zucchini fra frø

Dyrkning af tomater og zucchini fra frø er en givende opgave. Frodige tomatplanter giver friske, saftige frugt at nyde hele sommeren, mens zucchini er en alsidig grøntsag, du kan bruge i talrige madlavning og bagning opskrifter. Tomater er rige på C-vitamin og kommer i en bred vifte af racer som arvestykke, Roma, kirsebær og bøf tomater. Zucchini er medlem af familien squash og bare én eller to planter vil give nok grøntsager til din familie og dine naboer.

Instruktioner

•Plant tomat og zucchini frøene indendørs seks til otte uger før sidst forventes frost. Fyld en spand eller skål med god jord (såsom pottemuld fra en havearbejde center) og blandes i vand nok til at gøre jorden fugtig, men ikke mudret.

•Fyld Styrofoam æg kartoner eller plastik bakker tre fjerdedele fyldt med jord. Tryk på jorden i karton/bakke, og derefter placere tre eller fire frø oven på jorden i hvert rum. Hinden bakken med lidt mere jord--med karton eller bakke--rand og derefter dække med løs plast, såsom plast køkken (Saran) wrap, eller placere i et drivhus.

•Hold jorden lidt fugtig af vanding det med en vanding kan. Check planterne hver to eller tre dage for at se, hvis de har brug for vanding. Hvis overfladen er blevet tør at røre ved, har det brug for vand. Frøene skal spire i tre til 15 dage.

•Transplant planter til enkelte Potter når frøene vise deres første sande lader--normalt det andet sæt af blade, der er mere hårdføre. Fyld de nye gryder med jord så brug din finger eller en blyant til at stikke en 3 - til 4-tommer dybt hul i hver potte. Vælge de største og sundeste søger stiklinger fra din bakker og forsigtigt graver dem ved at løsne jorden omkring rødderne. Placer hver sætteplante i de nye gryder og begrave dem op til Kimblad blade (de første blade). Nye rødder vil vokse omkring begravet stilken.

•Replant tomater og zucchinis udendørs når der ikke længere er fare for frost. Forsigtigt fjerne hver plante fra sin pot, løsne rodklumpen. Fjern de nederste blade af hver plante. Begrave planterne i en grøft omkring 3 fødder fra hinanden. Zucchinis kan også plantes på en lille bunke af snavs. Gøre en gravhøj, bruge ekstra jord til at skabe en lille bakke, der er rejst omkring 12 inches højere end resten af haven. Plant to zucchinis i hver bunke.

•Kapacitet tomater og zucchinis om hver tre dage, eller når den øverste 1 tomme af jorden er tør. Vand med en slange, indtil jorden er grundigt gennemblødt.

Tips & advarsler

  • Tomater gerne let sur jord mellem 6 og 7 pH.
  • Dyrker du tomater og zucchinis i et område, der modtager mindst 6 timers sol om dagen.
  • Høst zucchini, når de er små, og undgå bitterhed.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com