Hvordan man formere blåbær

August 23

Hvordan man formere blåbær

Blåbær planter er fantastisk frugter til at vokse og bruge i et udvalg af retter i hjemmet, men de tager tid, nogle gange et par år at etablere og er næsten umuligt at transplantation til en anden placering, når de slår rod. Mens fem blåbær planter kan producere nok blåbær for at spise, tørring og høst for en familie på fire, kan du arbejde op til det nummer over tid, eller dele dine blåbær planter med venner og familie ved at gengive en del af en sund, etablerede blåbær plante.

Instruktioner

•Mix 1 tbsp. af blegemiddel med 1 kop frisk vand i en lille skål. Dyp en skarp skrælle kniv til løsningen og tør det med en ren, tør klud. Sæt ren kniv til side.

•Brug et par sakse eller wire kuttere at klippe en wire bøjle 3 inches til venstre for den højre bøje af bøjlen, at skabe en stor U-form ud af bøjlen. Gentag denne procedure for anden siden af bøjlen. Tag bøjle og ren skrælle kniv udenfor til hvor dit blueberry anlæg er placeret.

•Vælg en sund stilk nær bunden af blueberry anlæg, der er omkring 1 tommer i diameter. Træk forsigtigt stilk for at teste dens fleksibilitet, og sørg for det er fleksibel nok og længe nok til at nå jorden, let når bøjet mod det.

•Bend stilk hele vejen mod jorden og mærke hvor spidsen rører med en murske. Slipper stilken og bruge murske til at grave en lille hul, 3 inches dybt ned i jorden på det mærke, du har foretaget.

•Bend den valgte stilk ned således at en del af det sidder i hul. Placere det så at spidsen af stilken stikker fra hullet. Gøre et lille klip til grenen med den sterile skrælle kniv på den ene side af stænglen. Hæld et par tbsp. af rode hormon over den overskårne stængel.

•Tryk på U-form af wire bøjle du skære over stænglen, fastgøre den til jorden, inde i hullet. Fyld hullet med jord, sand og sphagnum er omhyggelig med at forlade de øverste 2 eller 3 inches af stænglen udsat. Giver mulighed for fire til seks uger til at passere, mens vanding konsekvent at lade rødderne til at udvikle sig på den nye stilk.

•Dig op den nye stilk efter seks uger, være omhyggelig med ikke at skære rødderne. Transplantation det nye anlæg med rødder til den ønskede placering, og sørg for, at jorden i den nye placering er sandet eller lerede og veldrænet.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com