Hvordan man gør en spiring Test på gamle frø

October 13

Hvis du har en pakke eller to af frø liggende fra de sidste par havearbejde sæsoner, ikke dumpe dem i papirkurven uden først at kontrollere for at se, om frøene er stadig god. Frø forblive ofte levedygtige længe efter udløbsdatoen stemplet på frøposen, selvom levedygtighed afhænger af typen af frø og hvordan det blev gemt. For at finde ud af, hvis din frø der værd plantning, er alt du behøver at gøre en simpel spiring test. Her er hvordan.

Instruktioner

•For hver pakke frø, du skal bruge et stykke køkkenrulle og en forseglbar plasticpose. For at starte, fugt et stykke køkkenrulle og derefter fold det i halvdelen til at danne en dobbelt lag.

•Sæt 10 frø (fra den samme pakke) i en linje på den ene halvdel af håndklæde. Derefter fold anden halvdelen af et fugtigt stykke køkkenrulle over linjen af frø.

•Carefully slide håndklæde i plasticpose og Forsegl posen 3/4 af vejen.

•Vær opmærksom på håndklæde dagligt. Holde det jævnt fugtig. Efter en uge til 10 dage er forbi, trækker en håndklæde ud af posen, udfolde det og tælle hvor mange frø spiret. Hvis alle de frø spirede (10 ud af 10), så du har en perfekt spiring. Hvis kun ni frø spiret så har du en spiring sats på 90 procent, og så videre.

•Hvis spiring sats falder mellem 60 og 100 procent gå videre og plante frø. Lige so lidt tungere end normalt for at kompensere for frø reduceret levedygtighed. Hvis mindre end 60 procent af frøet spirede, tage en tur til Planteskolen og købe en ny pakke med frø.

•Når du fuldføre spiring test, kan du plante frø, spirede. Bare vær sikker på at håndtere dem omhyggeligt, så du ikke bryde deres bud, nye rødder.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com