Hvordan man høste grøntsagsfrø

December 7

Plantning, dyrkning og høst ens egen mad kan være givende og en fantastisk måde at spare penge. I slutningen af høsten er det fristende at gemme frø fra nogle af de grøntsager, din have produceret til at spare op til næste års plantning. Der er et par ting at tage i betragtning, før du forsøger at gemme frø fra enhver vegetabilsk at plante.

Instruktioner

Hvordan man høste grøntsagsfrø

•Harvest frøene vokset fra arvestykke planter. Mange havefrø eller pregrown planter, som anvendes i hjemmet haver i dag er hybrider, og hybridfrø vokse ind i planter og frugter meget anderledes end forældrene. Kigge efter frø eller grøntsager mærket "arvestykke" eller "open-bestøvet" og undgå dem med ordene "hybrid," "F1", "F2," eller "dyrket sort." Gem ikke frø fra grøntsager købte i et supermarked, som er sandsynligvis hybrider hvis slægtskabsforhold er usikre.

•Wait indtil vegetabilske er på toppen af modenhed. Under moden grøntsagsfrø kan ikke være fuldt dannet og vil sandsynligvis være ringere. Grøntsager såsom agurker, squash og aubergine bør gå videre forbi punktet af modenhed før høsten af frø.

•Klippe vegetabilsk i halve og øse ud af frøene. Isolere frø fra vegetabilske kødet så meget som muligt.

•Separat frø og sprede dem i et enkelt lag på en glat hård overflade. Ved hjælp af en hård overflade, såsom en bageplade, virker skærebræt eller plade bedre end at bruge aviser eller anden overflade som frø kan holde når tørring.

•Sæt frø i et tørt køligt sted.

•Kontrollér frø hver en til to dage, blande dem lejlighedsvis så for at holde én side fra tørring mere end den anden. Når frøene er sprødt snarere end smidig, er de klar til at blive gemt.

Tips & advarsler

  • For at gemme frø, læg dem i en almindelig kuvert i et køligt tørt sted. Hvis ordentligt tørret, bør de være godt for de næste års høst. Gemme dem i en krukke med en pakke, dehydrering, hvis du håber at gemme dem i længere tid.
  • For at høste tomatfrø, skal du fjerne den slimede belægning fra frøene først. Gøre dette ved at placere frøene i en overdækket cup vand på en vindueskarm i et par dage. De vil begynde at gære og belægningen vil opløse. Efter et par dage, skyl frøene ren og tør dem som skitseret ovenfor.

© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com