Hvordan man kan forstå en jordbunden analyseerklæringen reelt

July 23

Hvordan man kan forstå en jordbunden analyseerklæringen reelt

Husejere bruger jord analyser for at vurdere kvaliteten af deres græsplæne og haven. Jordanalyse kan fortælle dig de næringsstoffer, der forekommer i jord samt potentielle forurenende stoffer. Når du sender en repræsentant jordprøve til et laboratorium, vil du modtage en udskrevet rapport, der giver en sag fortælling, viser detaljer om prøveresultater og udstikker-kvalitetssikring og kvalitetskontrol data for hver analytiske batch. Mens forskellige laboratorier kan præsentere dataene i forskellige formater, er den grundlæggende oplysninger de samme.

Instruktioner

•Review den sag fortælling i starten af rapporten. Den sag fortælling vil beskrive det grundlæggende arbejde, der udføres, og eventuelle problemer, der opstod under analysen. Den sag fortælling bør også en liste over de analysemetoder, der anvendes, så du kan kontrollere, at laboratoriet gjorde, hvad du ønskede. Dette afsnit har ikke altid en "sag fortælling" etiket, men er information i starten af rapporten.

•Læs over analyseresultaterne. Laboratoriet vil præsentere dataene i flere kolonner, såsom analysand, resultater, qualifier, enheder, metode detektionsgrænsen og metode rapportering grænse. Højt niveau rapporter vil have yderligere oplysninger som low-level rapporter; et niveau I betænkningen er imidlertid sandsynligt tilstrækkelig for de fleste boligejere. Typisk vises koncentrationer fundet over metoden rapportering grænse med fed skrift. Hvis resultatet er opført med en "<" Tilmeld eller som ikke er registreret, eller ND, så analysanden blev ikke fundet på en koncentration på over metoden lav rapportering grænse. Anmeld den detekterede analysander for at se om de er af betydning for din ejendom. Laboratorier rapport almindeligt jord data i mikrogram / kg eller mg / kg. Nogle analysander er rapporteret som en procentdel. Rapporten laboratorium vil liste enheder i en kolonne til højre for resultaterne.

•IDENTIFY enhver kvalifikationskampe til stede ved siden af resultaterne. Data qualifiers er typisk et brev eller en gruppe af bogstaver, der har en bestemt betydning. For eksempel, i mange Laboratorierapporten, en "J" trykt efter koncentration figur angiver, at værdien fundet er en skøn kun. En ordliste over alle qualifier definitioner er normalt inkluderet i slutningen af rapporten laboratorium. Hvis nogen af kvalifikationskampe er forvirrende, Spørg dit laboratorium projektleder at forklare definitionen. Data qualifiers er beregnet for yderligere at forklare data og ikke en indikation af dårlig kvalitet.

•Review metode registrering og rapportering grænser. Hvis grænserne er forhøjet i en prøve, og alle dine resultater er "ikke fundet", bør du bede laboratorium til at forklare, hvorfor prøven blev fortyndet. Altid spørgsmålet laboratoriet når en stikprøve er fortyndet, medmindre analysander blev fundet i høje koncentrationer.

•Evaluate-kvalitetssikring og kvalitetskontrol data til at sikre, at analytikeren udførte testene i metode retningslinjer. Et laboratorium bliver ofte "spike" en prøve med et andet stof kaldet en surrogat, en kendt kemiske på en kendt koncentration. Analytikeren kører testen vil kigge efter surrogat i resultaterne. Laboratorierapporten vil ofte vise kvalitetsdata med resultater og en række acceptable resultater. Så længe kvalitetsdata er inden for det acceptable område, er testresultaterne tilstrækkelige. Laboratorierne kan også bruge en matrix spike for at tjekke for interferens med prøven. Uanset typerne af kvalitetssikring data er det vigtige aspekt af data til at sikre, at resultaterne er inden for acceptable intervaller udskrives på laboratorium. Hvis nogen af kvalitetsdata er uden for det acceptable område, skal du kontakte laboratoriet for en forklaring.

Tips & advarsler

  • For de fleste boligejere, en plan jeg laboratorium rapport vil være tilstrækkeligt. Niveauet I betænkningen kan ikke vise nogle af detaljerne som forskellen i metode detektionsgrænse og metode rapport grænse, men præsenterer de vigtigste oplysninger.
  • Anmode om en niveau II laboratorium rapport, hvis du ønsker yderligere detaljer i din rapport.
  • Boligejere vil sjældent har brug for en niveau III laboratorium rapport.
  • Hvis du har spørgsmål om nogen oplysninger i rapporten laboratorium, skal du kontakte projektlederen på laboratoriet for en forklaring af resultaterne.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com