Hvordan man kan måle fugtighed med et Hygrometer

May 30

Hvordan man kan måle fugtighed med et Hygrometer

Hygrometre bruges til at måle relative fugtighed. Folk bruger ofte en type af hygrometer kaldet en psychrometer til at måle fugtighed, fordi psycrometre også samt er let at opbygge og bruge. En psychrometer består af to termometre; man måler den omgivende lufttemperatur, og den anden tager temperaturen på et stykke køkkenrulle som stuetemperatur vand fordamper fra den. Når vandet fordamper, uddrager det varme fra omgivelserne, så papir håndklæde-indpakkede termometer vil læse en lavere temperatur end andre termometeret. Da dette sker, kan forskellen mellem to termometer aflæsningerne bruges til at bestemme relativ luftfugtighed.

Instruktioner

Konstruere din egen Psychrometer

Hæng to termometre luften så at deres pærer ikke er at røre noget, men. Et termometer pære er metaldel i slutningen, der er følsomme over for temperaturændringer.

•Brug elastik til at vedhæfte det lille stykke køkkenrulle til pære af en af termometre. Være sikker på elastikken er knyttet ovenfor pære og ikke blokerer den.

•Udskrive diagram fra afsnittet "Resources" nedenfor for at få det klar til din måling.

Måle fugtighed med en Psychrometer

•Moisten papir håndklæde på din psychrometer indpakket termometer med stuetemperatur vand og lad det alene i 5 minutter.

•Læs temperaturer på begge termometre og fratrække den mindre, end den større. For eksempel overveje en psychrometer, hvor den første termometer læser 81 grader Fahrenheit, og det andet termometer læser 76 grader Fahrenheit.

81 - 76 = 5 grader Fahrenheit

•Kontakt din psychrometer relativ luftfugtighed diagram til at bestemme luftfugtigheden angivet ved forskellen du beregnet. For eksempel, på de fleste diagrammer angiver en forskel på 5 grader Fahrenheit og en tør-pære læsning af omkring 80 grader Fahrenheit en relativ luftfugtighed på 79 procent.

Bemærk: Tør-pære læsning er læsning fra det termometer, der ikke var pakket ind med et fugtigt stykke køkkenrulle.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com