Hvordan man kan måle jordforurening

January 20

Hvordan man kan måle jordforurening

Test jordforurening kan være meget kompliceret, og der er ingen måde at opdage alle mulige forurenende stoffer med nogen form for hjem test. De mest almindelige forurenende stoffer er olieprodukter, tungmetaller som bly, industrielle opløsningsmidler, pesticider, salte og gødning eller plantenæringsstoffer i så høje koncentrationer, at de bliver giftige. Eneste næringsstoffer, salte og pH kan let testes derhjemme med en jord testkit, som koster fra $20 til $150. Resultaterne fra disse kits er ofte upålidelige, fordi de tester meget små mængder af jord og er sårbare over for brugerfejl.

Instruktioner

Test pH

• Indsamle en lille jord prøve fra 2 til 6 inches under overfladen og sætte det ind i en beholder. Bruge en uforurenet værktøj, som en ren haven spade, eller øse jord med selve denne beholder.

•Tilføj vand til objektbeholderen--lige nok til at gøre en flydende blanding, men ikke så meget, at det er klart.

•Sæt din pH-meter eller pH stick. Hvis du købte en jord testkit, kom det formentlig med den ene eller den anden. Afhængigt af model af pH-meter, kan det kræve kalibrering med rent vand eller en kalibreringsopløsning, der ville blive leveret. Hvis enheden ikke har instruktioner til kalibrering, er det ikke påkrævet.

•Skriv ned din jord pH værdi. Et pH-meter vil give et to-cifret digital udlæsning af pH. En pH-stick vil ændre farver, og vil også komme med et diagram, der angiver, hvilke farver der svarer til hvilke pH. Gentag trin 1 til fire med en lignende jordprøve for ekstra nøjagtighed. Jord kan variere meget fra det ene område til næste, og forskellige planter har forskellige pH krav.

Test elektriske ledningsevne

• Indsamle en lille jordprøve fra 2 til 6 inches under overfladen. Undgå at forurene proeven, og placere det i en ren beholder.

•Mix jord med to dele vand for hver del jord. Hvis den er tilgængelig, bruges destilleret eller ionbyttet vand.

•Sæt måleren EF (elektriske ledningsevne). Notér resultatet. Jordbund med en ledningsevne over 4 dS/m (decisiemens pr meter) betragtes som saltvand. Men salt-følsomme arter kan være påvirket af lavere salt indhold, og salt-tolerant arter kan overleve meget højere saltholdigheder.

Afprøvning af kvælstof, fosfor og kalium

• Indsamle flere prøver fra forskellige områder af din have, være omhyggelig med at tage fra den samme dybde i hvert sted og undgå forurening. Ved at gøre flere test, kan du forbedre nøjagtigheden af dit hjem jord testkit.

•Følg instruktionerne i jorden test kit. Desværre, de faktiske metoder og procedurer for forskellige kits variere meget. Mest sandsynligt, dit kit vil instruere dig at sætte et markant antal jord i en beholder og tilføje en visse kemiske. Nogle kits vil endda have den korrekte mængde i individuelt indpakkede pakker, eller vil fortælle dig hvor mange dråber væske til at tilføje. De fleste kits give resultater baseret på optiske sammenligning af den løsning farve til et diagram af næringsstof værdier.

•Sammenligning testet værdierne kravene i din bestemt afgrøde. Forskellige gødningsstoffer tilbyder varierende forhold mellem disse kemikalier.

Afprøvning andre forurenende stoffer

Kortindgangsdør din county kooperative landbrug Extension Service, den nærmeste Statsuniversitet eller en privat jord test selskab. Søgning "kooperativ udvidelse" og din tilstands navn på internettet skal give resultater. Hvem du kontakter, fortælle dem, du ønsker at teste din jord til primære næringsstoffer, tungmetaller og kulbrinter forurening.

•Følg instruktionerne at komme med din kooperative udvidelse prøveudtagning containere. Forskellige labs bruge forskellige procedurer og kan kræve forskellige mængder af jord.

•Mail jorden prøver til laboratoriet. Laboratoriet vil indlevere eller e-maile dig en detaljeret analyse af din frugtbarhed og også alle mulige forureninger. Mest kooperative udvidelser vil også tilbyde rådgivning om hvilke gødning til at anvende og hvor meget, eller hvordan man kan mildne virkningerne af forurening. Du kan også bede dem om rådgivning med hvilke organiske gødningsstoffer at bruge.

Tips & advarsler

  • Sørg for at skylle din EF eller pH meter mellem aflæsninger.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com