Hvordan man laver beriget jord til højbede og vokse kasser

December 6

Hvordan man laver beriget jord til højbede og vokse kasser

Processen med at berige jorden til container haver er enkel, men kræver nogle grundlæggende viden om jordtyper både fertilitet og tekstur. Jord, der er sandstrand og ru afløb hurtigere, men jorden med ler vil fastholde vand. Jord med masser af organisk stof er mere frugtbar, og jord uden at det er mindre nærende. I bedre jord for at vokse kasser og højbede, er det vigtigt at overveje hvad du vil være voksende planter og kvaliteten af din start jord.

Instruktioner

Dyrknings kravene jord af planterne du vil være voksende. Nogle planter kan kræve mere veldrænet jord, og andre kan kræve en masse af jordens frugtbarhed. Omvendt, foretrækker nogle planter vand-fastholde fugtig jord eller jord, der er mindre rig på næringsstoffer.

•Undersøg start jorden du gerne berige. Ved at gnide den mellem dine fingre og fornemmelse for grus, kan du bestemme, om det er sand eller ej. Vandindholdet er en indikation af hvor godt det dræner vand. Hvis jorden er klæbrig, indikerer dette tilstedeværelsen af ler. Organisk materiale kan identificeres ved at finde efterladenskaber af rådnende planter, blade og kviste.

•Sæt den begyndende jord på en presenning eller i en stor bred container til at blande.

•Tilføj sandet jord hvis dine planter kræver god dræning, og din eksisterende jord er høj i ler. Tilføje op til 1 del sand for hver 10 dele jord. Hvis jorden er for veldrænet, på den anden side tilføje sphagnum til det. Betydelige aktiebeholdninger sphagnum kan være tilføjet, men hvor meget afhænger af hvordan sandet jordbunden er allerede. Bland sand eller sphagnum i godt. Dette omtales som tekstur berigelse.

•Tilføj organisk materiale til jorden hvis dine planter kræver frugtbar jord (eller med andre ord betydelige mængder af ernæring). De bedste typer af organisk stof til dette formål er alderen kompost og alderen gødning. Begge kan fås fra ethvert Havecenter. Optage op til 1 del organisk materiale for hver 1 del jord til at berige sin frugtbarhed.

•Mix jorden godt og føje den til den højbed eller vokse boks.

Tips & advarsler

  • Det er vigtigt at bruge kompost og gødning, som har været ældet tilstrækkeligt. Gødning skal være lagret i år for at være passende for brug i vokse kasser.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com