Hvordan man laver en hjemmelavet Dam

March 13

Hvordan man laver en hjemmelavet Dam

Dæmninger bruges til at hæmme strømmen af vand langs en stream eller floden. I det gamle Mesopotamien, blev dæmninger brugt til at opbevare vand fra floderne Tigris og Eufrat i løbet af de regnfulde sæsoner, så vandet vil være tilgængelige i de tørre årstider. At gøre en hjemmelavet dam kan hjælpe børn lære om fysik af vand flow og vand pres. Dette projekt kan være afsluttet med materialer, vil du sandsynligvis finde nær din dam placering.

Instruktioner

•Find en passende strøm til dam. Vælg en stream, der er små og vil være let at grave rundt. Være din midlertidige dæmning ikke vil negativt påvirke nogens vandkilde nedstrøms. Find det område, hvor du gerne vil bygge dæmningen på åen. En smal del af åen ofte fungerer bedst.

•Divert strøm. For at gøre dette, skal du bruge skovlen til at grave en grøft opstrøms fra hvor du gerne vil bygge din dam. Brug denne grøft så vandet til at blive anvendt midlertidigt fra åen. Denne kanal bør være gravet omkring dit område, dam og tilbage i stream's oprindelige kurs nedstrøms fra webstedet planlagte dam. Du skal grave dette kanal på et niveau, der er lavere end området omkring dæmningen for at sikre, at åen følger den nye kurs.

•Build din dam på din ønskede websted, ved hjælp af de større sten, pinde, grus og mudder. Efterhånden som du opbygger, bruge mudder til at holde sammen på materialerne og fyld i små sprækker. Placer større byggemateriale på ydersiden af dæmningen og fyld med mindre materialer. Sikringsanlæg sticks med stenene og skabe en tæt vævede web af materialer vil hjælpe med at holde de mindre materialer på plads. Vandtrykket er størst i bunden af dæmningen, bør din dam base bredere end toppen.

•Return strøm til den oprindelige stream seng. Bruge skovlen til at udfylde den midlertidige omledning kanal du gravet tidligere. Begynd at fylde begyndelsen af den kanal, ved siden af åen. Fortsætter med at fylde, mens du arbejder dig vej nedstrøms på kanalen. Efter omlægning kanal blokeres, åen bør vende tilbage til sin naturlige gang og være blokeret af din dam.

Tips & advarsler

  • * Hvis du kan finde dem i nærheden, gøre store stykker af barken fremragende udvendige dam ansigter.
  • * For en ekstra udfordring, prøve at bygge en dæmning "beaver-stil"--dvs uden at aflede vandet.
  • * Altid få tilladelse fra ejeren af egenskaben før du kan bygge en hjemmelavet dam.
  • * Brug arbejdshandsker for at undgå vabler og andre skader.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com