Hvordan man laver en højde kort

October 23

Hvordan man laver en højde kort

En højde kort er en lineær repræsentation af stedets topografi. Linjer, der forbinder stedet steder lignende adspurgte kvaliteter, identificeret ved elevation, beskriver hver et enkelt niveau. Hver linje repræsenterer normalt en ændring i højde af en fod. Flere linjer på en højde kort viser en stigning i højden. Færre linjer angiver et fald i højden. Nærhed af en linje til en anden angiver mængden af hældning. Jo tættere den linje, den stejle skråning. Bruge en højde kort i stedet for en numerisk undersøgelse til hurtigt for at forstå højde, hældning, dræning mønstre og jord former for en byggeplads.

Instruktioner

Hvordan man laver en højde kort

•Indstil graden af noejagtighed skal du i din højde kort. En generel landskab plan kan kræve topografi vist kun med to fods mellemrum. En bygning foundation plan kræver som regel en ene fod interval. Følsomme dræning mønstre på opbygning af linjer eller septisk absorption felter kan kræve seks tomme mellemrum.

•Engage tjenestegrene af en licenseret jord landinspektør til at give en topografiske undersøgelse af ejendommen. Undersøgelsen vil bestå af ejendom linjer og et gitter af spot kvaliteter. Spot kvaliteter er stigninger på stedet med bestemte intervaller af afstanden generelt spænder fra fem fødder på center til hundrede fod på center. De beskriver numerisk elevation af webstedet. Et land surveyor vil levere de specialiserede værktøjer, herunder en landmåler transit, der måler, vinkler, højder og afstande nødvendigt at præcist færdiggøre arbejdet. Han kan anbefale passende intervallet for gitter af spot kvaliteter, der vil tjene som grundlag for højde kort, og han vil tage ansvar for rigtigheden af sit arbejde.

•Interpolate, ved hjælp af en lommeregner, fraktioneret afstande mellem inspektørernes spot kvaliteter til at bestemme den sandsynlige placering af hele nummererede grade stigninger. Hele nummererede kvaliteter identificeres med 0 efter decimaltegnet. 60,0, 61,0 og 62,0 er eksempler på hele nummererede kvaliteter. Til at bestemme den omtrentlige placering af en hele nummererede kvalitet mellem to spot kvaliteter, en) fratrække den lavere højde fra de højere til at etablere en brøkdel nævneren, b) fratrække det nærmeste hele tal mindre, end de højere tal fra de højere nummer for at etablere en brøkdel tælleren. Formere afstanden mellem de spot kvaliteter af denne fraktion til at lokalisere helt tal-grade. For eksempel, hvis 2 spot kvaliteter er ti fødder fra hinanden og den lavere spot lønklasse er 65,5 og den højere spot lønklasse er 66,5, brøkdel nævneren ville være 1,0 og brøkdel tælleren ville være 0,5, svarende til en brøkdel af en halv. Formere sig en halv gange ti fødder bestemme at afstand i hele nummererede lønklasse ville være fem fødder fra de højere spot grade afstand. Placer en prik på den pågældende placering. Interpolere i resten af ejendommen undersøgelse, at identificere alle hele nummererede elevation steder, hver med en individuel dot.

•Analyze undersøgelsen. Identificere høj og lav punkter og den generelle retning af højdedragslinjer og dræning mønstre. Ingen yderligere beregninger eller mærker er påkrævet på dette tidspunkt. Du behøver kun at forstå den generelle retning af hældningen på landet, og dens højdepunkt til at fortsætte til næste trin.

•Draw højde kort. Begynde på det højeste hele tal løntrin på webstedet. Brug en blyant. Tilslut de interpolerede prikker af lignende elevation, at udfylde hver topografi linje før flytter til næste. Arbejde fra høj til lav langs højderyggen linjer og dræning mønstre.

Tips & advarsler

  • Brug en højde kort til at fastlægge endelige gulvet stigninger, indkørsel og fortovet skråninger og sårdrænage.
  • En landinspektør Autocad software kan fjerne alle håndarbejde fra forbereder højde kort.
  • Bruge en topografiske undersøgelse til at planlægge en byggeplads. Spare penge på planlægningsstadiet næsten altid koster mere i det lange løb.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com