Hvordan man laver majsensilage

May 18

Hvordan man laver majsensilage

Majsensilage er en høj-fugt, gærede produkt, som bruges til at fodre drøv-tygge dyr som køer og får. Det kan foretages fra en række af græs afgrøder herunder majs, hvede, havre, alfalfa, byg og rug. Ifølge Joe Lauer, majs agronom på University of Wisconsin, har majsensilage højere energiindhold end andre foderafgrøder. Majs ensilage produktion kræver også mindre arbejdskraft og maskiner tid end andre høstet foderafgrøder gør prisen per ton lavere end andre typer af ensilage.

Instruktioner

•Overvåge modenhed af majs skal høstes for at oprette ensilagen. Gå til feltet og kigge efter denting kerner på kornet, som er en indikation af majs nærmer sig det optimale tidspunkt for høst.

•Gennemfør en felttest for at få en idé om vandindholdet i majs. Fjerne en øre, Fjern skallerne og bryde øre i halve. Tage toppen halvdelen af øret og fjerne en kerne. Stikke en kniv eller pin ind i bunden af kernen, og skub det indtil du føler modstand. "Mælkeledningen" er området udgangspunkt i modstand til kronen. En tredjedel mælkeledningen repræsenterer cirka 70 procent fugt, mens to tredjedele mælkeledningen repræsenterer 65 procent fugt; 63 procent er det niveau, hvor kornet skal høstes.

•Tag prøver af ører fra flere forskellige planter til en kvalificeret kemi lab, der har specialiseret sig i Agronomi. Få dem analyseret for en nøjagtig bestemmelse af fugt.

•Harvest majs med en traktor-tegnet eller selvkørende mejetærsker. Harvester skærer majs stilk på base lige over jorden og derefter koteletter og findele hele anlægget til barkflis.

•Compress ensilage til at fjerne så meget luft som muligt. Dette kan gøres med en presning maskine, der danner komprimeret baller og derefter bryder dem i plastik til at forsegle ud af ilt og begynde gæringen. Ensilage kan også udledes i rækker, der kan rulles af traktorer til at fjerne luft. Dække rækker med plader af plast forankret til jorden.

•Sample ensilage regelmæssigt og har det analyseres for at overvåge pH niveauer for at afgøre, hvornår gæringsprocessen er færdig. Gæringen begynder som regel omkring 48 timer og processen er færdig i ca. to uger.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com