Hvordan man opbygger en bønne & ært Tower

August 13

Hvordan man opbygger en bønne & ært Tower

Gøre mest muligt ud af din have plads ved at sætte et tårn, som du kan vokse både cool sæson ærter og varme sæson bønner. De begge kan lide at klatre og begge med fordel vokser på et espalier eller pole. For de bedste resultater, sætte op bønner/ærter tårn i det tidlige forår, så snart jorden er optøede og tørt nok til at arbejde. På den måde stativet vil være klar når vejret afregner ned nok til at plante ærter. Plantet så tidligt som muligt, ærterne bliver færdige beskæring af tiden bønnerne spirer og begynde voksende senere på foråret.

Instruktioner

•Mark ud af en 4-mund-square område i køkkenhaven, med et målebånd og en dåse spraymaling.

•Dig en 18-tommer-dybe hul i hvert hjørne af den markerede plads, ved hjælp af en post hul gravemaskine.

•Sæt den nederste ende af hver af de fire 8-10 fod stillinger i hullerne. Brug 1 til 2 tommer diameter bambus eller 2 x 2 tommer stock tømmer.

•Backfill hvert hul halvvejs, ved hjælp af snavs du fjernet når grave med post hul gravemaskine.

•Bend hver post mod midten af 4-fods firkantede område, sigter deres toppe, så de mødes i midten af pladsen.

•Anbring trappestige mellem to af stillingerne. Klatre op ad stigen og skubbe enderne af alle fire stillinger sammen. Sikre dem sammen i en tipi form af indpakning sejlgarn omkring dem omkring 4 til 6 inches fra enderne. Wrap sejlgarn rundt og rundt, danner en sikker ærme af sejlgarn. Tie off i slutningen af sejlgarn og guffe i den løse ende.

•Backfill post huller helt, opstrammende jorden ned forsigtigt men fast med din fod.

•Sno sejlgarn omkring hele strukturen, begynder i bunden og en spiral af sejlgarn op som du går rundt, fra bund til top. Forlade omkring 4 til 6 inches af lodrette mellemrum mellem hver wrap af sejlgarn. Sejlgarn skaber et espalier, som ært vinstokke kan klatre.

•SOW en dobbelt række af ært frø i det tidlige forår, afstand mellem frøene 2 inches fra hinanden i alle retninger omkring omkredsen af strukturen, men ikke i nærheden af nogen af stillingerne. Ært plantefrø kun nedenunder sejlgarn mellem stolperne. Ikke tynd ært vinstokke. Tilskynde vinstokke at begynde at klatre på den laveste runde af sejlgarn ved at fange en af deres blade eller slyngtråde på sejlgarn. Efter, at vil de fortsætte med klatring af sig selv.

Plante frø af otte til 10 i bunden af hvert indlæg omkring to uger før den gennemsnitlige datoen for din sidste forår frost. Tynde dem til de fire stærkeste planter, når de er 3 til 4 inches høj. Hjælp dem komme i gang indpakning sig omkring stillingerne, når de er lange nok til at gøre dette. Når de begynder at slyngende omkring stillingerne, de har brug for nogen yderligere hjælp fra dig.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com