Hvordan man opbygger en kold ramme

March 20

Lige siden bemærkede, økologisk landmand Eliot Coleman udgav sin bog "fire sæson høst: økologiske grøntsager fra din Home Garden alt år lange", er kolde ramme havearbejde vokset i popularitet. En kold ramme er et højbed med et gennemsigtigt låg, der tillader sollys at trænge ind. Låget er hævet eller sænket til at styre temperaturen inde i kassen eller hævet bed for at forlænge vækstsæsonen.

Instruktioner

•Pick en solrig, helst læ sted i din værftet til at bygge din kolde ramme.

•Decide for dimensioner for din kolde ramme. Populære dimensioner er 3 fødder af 6 fod eller 4 fødder af 8 fod. Højden skal være mindst 8 inches, med 12 inches bliver bedre. Husk at hvis du er små indrammet dig selv, kan det være svært at nå frem til midten af en 4 fod af 8 fod seng når såning eller lugning.

•Measure og skær to sider og to ender for hver kolde ramme fra ubehandlet tømmer. Til at fastgøre enderne til siderne ved hjælp af galvaniseret L-beslag og galvaniserede skruer.

•Reinforce 8-fods sider på det 4-fods punkt ved dunkende en træ- eller metal pæl i jorden straks abutting side bestyrelser for at øge stivhed. Styrke 6-fods sider på det punkt, 3-mund.

•Tilføj shims til toppen af begge ender denne vinkel fra en maksimal højde på 1 tomme i den ene ende gradvis smallere til et minimum højde på en 1/2 tommer i den modsatte ende. Dette vil give mulighed for nedbør til at kaste ud låg under ugunstige vejrforhold.

•Kontrollér to låg per kold ramme med en bredde til at matche den kolde ramme og en længde halvdelen at kolde rammens fra ubehandlet 1 tommer-af-3 tommer ubehandlet bestyrelser. Eliot Coleman har planer om i sin bog der opfordrer til super-dyrt stiv plast. For en billigere--omend mindre holdbare--alternative, brug tunge plastfolie sælges i stof butikker som dugen dækker materiale. Skær de plastik 3 inches større på hver side end rammen låg, og Hæft det på rammen med tunge galvaniseret hæfteklammer. Plast bør læres når du er færdig hæftning. Når du er færdig, hvile lågene simpelthen på toppen af rammen koldt, selv, så du kan nemt fjerne dem, når du skal frø, ukrudt eller vand din have.

•Fyld højbed med jord og økologisk jord ændringer du planlægger at bruge, og du er klar til at begynde at bruge din kolde ramme.

Tips & advarsler

  • Du kan vokse i din højbede året rundt. Tidspunktet for hvornår du skal bruge din kolde ramme låg vil afhænge af hvad zone du er i. For eksempel, i zone 5 bruges kolde ramme låg sandsynligvis fra oktober eller November til April.
  • Formålet med kolde ramme låget er at opretholde en omgivende jord, og lufttemperaturen, der fremmer planternes vækst og beskytter planterne mod frysning.
  • Kemikalier fra behandlede tømmer vil sive ned i din jord, forurener det og din producere. Opbygge din kolde ramme fra ubehandlet tømmer kun. Cedar er det foretrukne valg takket være dens naturlige vejrbestandighed, men det er dyrt. Et billigere alternativ, som tilbyder næsten de samme ydelse er hemlock.
  • Det er muligt selv om vinteren, at temperaturen i en kold ramme kunne få høj nok til at kvæle planterne. Du skal huske at holde den kolde ramme åbne lidt for at give mulighed for udluftning på dage hvor overophedning er en risiko.
  • Kolde rammen vil fremskynde den fordampning proces, der forekommer naturligt med jord. Sørg for at tjekke jordfugtighed og holde din senge korrekt vandes.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com