Hvordan man starter et træ fra en gren klipning

April 24

Hvordan man starter et træ fra en gren klipning

Plante formeringsmateriale fra stiklinger og podning er nemmere end du måske tror. Med indførelsen af rode hormoner, vil materiale, der var tidligere svært at få til at vokse nu rod og producere en ny plante. Det er især nyttig på hårde til roden træagtige træer og buske. Nu er det muligt at tage din foretrukne træ og gøre en dublet. Processen virker på hvert træ, men det er relativt simple og billige. Formeringsmateriale fra woody udklip er den mest almindelige metode til reproduktion og vil producere en nøjagtig klon af dit træ.

Instruktioner

•Klippe en 5 - 6 tommer sektion for enden af en gren med en skarp kniv. Omfatte mindst tre vækst noder. Strip blade på den nederste tredjedel af skæring. Gøre opskæring i morgen, så planten er hydreret og opskæring forbliver fugtig.

•Fyld en gryde med en halv tørv og halv perlite. Vand medium godt, indtil det er jævnt fugtig. Dyp din opskæring i rode hormon og ryst overskydende. Fordyb opskæring i plantning medium op til 1 til 1 1/2 inches dybde. Tåge udskæring og læg en plastikpose over hele puljen.

•Sæt puljen i et værelse, der er mindst 65 grader Fahrenheit og modtager masser af indirekte sollys. Undgå direkte sollys, der kan brænde bladene af skæring. Resterende blade eller nåle på skæring vil være i stand til at behandle sol energi til kulhydrater og give den ny plante med mad.

•Tag taske i en halv time når dagligt for at holde skære fra rådnende og indføre nogle luft. Kontrollere fugt niveauet dagligt. Skæring må ikke tørre ud, men det bør også ikke sidde i klamme jord.

Tips & advarsler

  • Tid på året at tage opskæring varierer afhængigt af træarter men bør ikke ske, når planten blomstrer. Nåletræer tage opskæring i midten af juli til tidlige efterår. Blomstring og løvfældende planter kan have stiklinger taget når de er i dvale om vinteren eller tidlig forår. Nåletræ stiklinger taget i midten af foråret til forsommeren er nyttige for næsten alle planter.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com