Hvordan man træner en Oleander

June 2

Hvordan man træner en Oleander

Oleander, Nerium oleander, er en blomstrende busk, der vokser godt i klima med milde vintre med få eller ingen frost og fryser. Oleander buske vokser typisk 8 til 12 fod høj, vinder 1 til 2 fødder af vækst hvert år. De blomstre i store, prangende blomsterklaser fra begyndelsen af sommeren indtil midautumn. Oleanders energisk, multi dobbeltskaft vækst vane gør beskæring nødvendigt for uddannelse og bevare et ønsket størrelse og form.

Instruktioner

•Prune væk alle døde, gamle, tilgroede eller kolde-beskadiget vækst fra din oleander busk årligt i det tidlige forår. Klippe grene tilbage til de vigtigste stilk eller bagagerum.

•Deadhead brugte blomsterne ved at samle dem off oleander, da de begynder at falme og visner. At fjerne de døende blomsterklaser fremmer langvarig blomstrer i efteråret.

•Trim tilbage stilk tips på oleander højre efter Busk er færdige blomstring i efteråret til at fremme sund forgrening. Du kan også klippe tilbage grene på oleander som ønskede til den nærmeste sund knopper for at styre busken størrelse og form.

•Train din oleander i en træ-lignende form i stedet for en multi dobbeltskaft busk ved at skære alle stænglerne tilbage til jorden, bortset fra én vigtigste stilk. Udføre denne beskæring i det tidlige forår, mens busken er stadig ung. Fjerne alle suckers eller vand spirer, der opstår fra bunden af oleander eller sine rødder hvert år. Skåret tilbage til jorden alle stammer eller vækst der opstå parallelt med de vigtigste stilk eller stammen hvert år til at opretholde den oleander træ-lignende form.

•Rejuvenate eller omskole en ældre, tilgroede oleander ved at skære tilbage 1/3 af de ældre stilke til jordhøjde i efteråret. Følgende efteråret, skåret tilbage halvdelen af de resterende gamle stammer og trimme tilbage de lange skud fra det foregående års ny vækst. I det tredje år, beskære væk resten af de resterende gamle stængler og trimme tilbage de nye skud igen.

Tips & advarsler

  • Andre rutinemæssige pleje bidrager også til oleander generelle sundhed og vækst. Vand din oleander dybt én gang hver uge sommeren når nedbør er mindre end 1 tommer, og sprede et lag af muld på jorden rundt busk at kontrollere ukrudt og bevare jordens fugtighed. Spred nogle organisk kompost på jorden over hele rodsystemet hvert år i foråret til at give oleander med næringsstoffer.
  • Undgå beskæring din oleander for sent i sæsonen efter busk færdig blomstring. Give masser af tid i løbet af efteråret for den busk efter beskæring vækst til at hærde sig ned inden vinteren. Du kan, dog, prune oleander hårdt i det tidlige forår eller om efteråret efter blomsterne begynder at falme.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com