Hvordan man undgår kartoffelskimmel

September 2

Hvordan man undgår kartoffelskimmel

Mange gartnere nyde dyrkning af kartofler; de er forholdsvis nemme at vokse normalt giver en rigelig dusør. Du får glæde af høst dem, forstærket af den jordagtige lugt og lækker smag. Men andre mennesker er afskrækket, fordi de har hørt om eller oplevet kartoffelskimmel. Dette sker når kartoflerne er angrebet af en svamp: Phytophthora infestans. Personer med en interesse i historie ved at kartoffelskimmel var i høj grad ansvarlig for et stort antal af dødsfald i Irland mellem 1845 og 1849. Befolkningen var stærkt afhængige af kartoffel for næring, og når blight slog, ødelæggelse fulgte. Der er skridt du kan tage for at holde kartoffelskimmel fra din egen afgrøde.

Instruktioner

•Vælg certificerede læggekartofler fra et velrenommeret firma eller børnehave. Vælg en af de blight-resistente sorter. Sarpo ungarske sorter er anskreven at have været udviklet til at modstå blight. Rotere din afgrøde hvert tredje år for at bekæmpe enhver resterende spor i jorden.

•Plant dine kartofler i godt, trykke jord ovenpå, med din spade. Vande dem nedefra. Genkende tegn på kartoffelskimmel. Brun fregner vises på bladene. Derefter bliver de en brunlig-gul. Knoldene udvikle mørke pletter på huden og rådne fra hud i. De ser og lugter råddent. Hvis du bemærker en lille mængde af blight, fjerne kartoflerne og brænde.

•Sørg ved at kartoffelskimmel spredes i luften. Den trives især i fugtigt vejr. Nogle mennesker spray med fungicid godkendt for kartoffelskimmel. Men nogle mennesker kan ikke lide at bruge sprøjtemidler.

•Harvest dine kartofler omhyggeligt. Tage dem alle ud af jorden, som forlader nogle kan tilskynde blight. Gemme dem i et mørkt og køligt sted, og kontrollere regelmæssigt for tegn på forringelse.

Tips & advarsler

  • Kartoffelskimmel påvirker andre planter i kartoffel eller Solanaceae-familien, såsom tomater.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com