Hvordan man vælger komplementære maling farver

May 19

Hvordan man vælger komplementære maling farver

Nogle mennesker genfremstille aldrig deres vægge eller altid male dem Navajo hvid af frygt for at begå en fejl i at vælge den rigtige farve. Valg af farver er både en videnskab og en kunst, så der er nogle principper, som du kan ringe på, når du foretager farvevalg. For én er komplementære farver altid komplementære. Du kan meget nemt vælge ikke bare to men tre farver, der vil skabe en behagelig harmoni blot ved at vide, hvordan man bruger et farvehjul.

Instruktioner

•Vælg nogen farve på farvehjulet og finde farven lige overfor det. Disse to farver er komplementære. Hver farve har et supplement. Bruger enhver to komplementære farver til at dekorere et værelse, oprette et maleri eller sammensætte et outfit vil altid resultere i en tiltalende kombination.

•Locate farverne rød, blå og gul på farvehjulet. Disse er de primære farver og er samme afstand fra hinanden på hjulet.

•Vælg en primær farve og derefter forestille sig blande det med nogen en anden primær farve. Kombinerer de to primære farver skaber en sekundær farve. Blå og rød oprette lilla; rød og gul Opret orange; gul og blå skabe grønne. Komplementære farve for hver primær farve er den sekundære farve opretter ved at blande de to andre primærfarver. Supplement af blå er orange; supplement af rød er grøn; og supplement af gul er lilla. Dette princip dukker op i ferie udsmykning og i valget af skolens farver.

•Kombiner enhver sekundær farve med en af de primære farver ved siden af det på farven hjulet for at oprette en tertiær farve. Eksempler er gul-orange (den primære farve gul kombineret med sekundære farven orange), rød-orange (den primære farve rød kombineret med sekundære farven orange), rød-lilla, blå-violet og så videre. Tertiære farver vil som regel gå godt sammen. Nøglen er at vælge en rød-orange, sige, hvor orange er oprettet ved hjælp af den samme røde, at du vil sætte med det.

•Find alle tre farver lige langt fra hinanden på farvehjulet. Disse er en treklang. De tre primære farver er et eksempel på en treklang. Treklange af farver er ikke supplerer, men de skaber en supplerende kombination af farver.

Tips & advarsler

  • Det menneskelige øje kan se millioner af farver, så når du ser på maling chips du er usandsynligt, at se den samme grønne eller røde vises på farvehjulet. Faktisk, hvis du køber to farve hjul fra to forskellige producenter, vil farverne ikke være præcis det samme. Udvikle øjet ved hjælp af farvehjulet (og masser af maling chips) for at finde komplementære farver på din egen. Du kan få en fornemmelse af hvad du søger ved hjælp af principperne beskrevet her. Hvis du har en rødlig-lilla, for eksempel, vil dens komplement være et sted i familien blågrønne.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com