Hvordan nelliker reproducere?

March 21

Af frø

Nelliker, også kendt af deres botaniske navn, dianthus, er lettest formeres ved frø. Nelliker er biseksuel, hvilket betyder, at de har både mandlige og kvindelige reproduktive organer. Frugten er en kapsel, der holder mange små frø og er beliggende i centrum af kronbladene. Afhængigt af tætheden af petal formationer, kan den reproduktive center af nellike være vanskeligt for insekt bestøvere uden en lang Snabel at nå. Når frø, der er plantet eller spredes ved at droppe blomsterhoveder eller vinden lander i frugtbar jord, vil de spire i fugtig jord i omkring to til tre uger, på mellem 65 og 75 grader F.

Af stiklinger

Nelliker også gengive via vegetativ formering eller assexual reproduktion, ved at tage ikke-blomstrende basal skud stiklinger og hepper dem i jorden. Denne metode af nellike formering bruges for det meste i storstilet kommerciel Planteskole vokser operationer.

Hvornår skal Plant og vane

Nelliker er flerårig over hele USA, med undtagelse af langt nordlige USA, hvor de anvendes som enårige. Nellike plantefrø indendørs om seks uger før sidste frost tidspunkt i dit område, og plante kun når alle fare for frost har bestået. Blomstrer fra frø tager omkring fem måneder skal vises. Nelliker har robust, lange stængler, der sjældent skal være satset så skiller sig fra jorden.


© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com