Hvordan NPK gødning påvirker Plant vækst?

November 12

Hvordan NPK gødning påvirker Plant vækst?

Alle kommercielt tilgængelige gødning og jord ændring bærer en tre nummer betegnelse på sin front etiket, for eksempel 12-12-12 eller 0-6-0. Disse tal repræsenterer procentdelen af vægten af kvælstof (N), fosfor (P) og kalium (K) fundet i produktet. Kendskab til tegn på en mangel i hver komponent gør at vælge et produkt til din plæne eller haven lettere.

Kvælstof (N)

Kvælstof påvirker en plantens blad udvikling. Bleg grøn eller gul blade viser en kvælstof mangel. Angiver et overskud af kvælstof, overdreven vækst og meget mørke-grønne blade. Naturlige kvælstof kosttilskud omfatter blodmel, fisk emulsion, Planteæder gødning og kompost.

Fosfor (P)

Planter i fosfor-fattige jord kan have en lilla støbt til deres blade og vil udstille langsom vækst og dårlig produktion af blomster og frugt. Overskydende fosfor kan binde op andre næringsstoffer i jorden, hvilket gør dem utilgængelige for planterne. Naturlig fosfor kilder omfatter benmel og rock fosfat.

Kalium (K)

Kalium mangel tegn er mere subtile end tegn på mangel på kvælstof eller fosfor. Svage, tynde planter, der synes tilbøjelige til insektangreb og bære små, tyndhudet frugt er tilbøjelige til at være kalium mangelfuld. Det er let at forveksle kaliummangel med en mangel på vand. Øget vanding siver ned kalium ud af jorden, fører til en nedadgående spiral. Naturlige kilder til kalium omfatter greensand, træ aske og granit støv.

Jord test

Hvis du er at dømme næringsmangel ved anlægget udseende, kan det være for sent at gøre noget. Få en jordanalyse, før du begynder at plante og kan du give dine planter, hvad de har brug for, før de fortæller dig, hvad de går glip. De fleste Universitet extension service systems tilbyder billig jordanalyse. Kontakt dit lokale kontor for specifikke prøveudtagnings instruktioner, men generelt de vil bede dig om at tage prøver fra et par steder i plæne eller haven, blend prøverne til en og levere det til den testlaboratorium. Beskrive din foreslåede brug for jorden at blive testet for at få de mest komplette og mest præcise henstillinger. For eksempel, vil du ikke få de samme anbefalinger for din græsplæne og en køkkenhave, og ingen af dem ville matche anbefalinger til et blomsterbed.

Ud over NPK

Mens kvælstof, fosfor og kalium repræsenterer de primære elementer af plantevækst, planter også brug for calcium, magnesium, svovl, bor, kobber, jern, mangan, molybdæn og zink. Syntetiske kilder af NPK-gødning indeholder kun få, hvis nogen af disse "mikro-næringsstoffer." Men de er generelt tilgængelige i tilstrækkelige mængder i naturlige ændringsforslag som kompost og blandet organisk gødning. Naturlige kilder har også tendens til at være langsom til at frigive komponenterne, som undgår se-så effekten af at gå fra for lidt på for meget af et element.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com