Hvordan paraply omkranser gengiver

May 10

Med sine blade, breder sig som et skelet af en paraply, gør paraply siv (Cyperus alternifolius) en interessant tilføjelse til en mose haven. Dyrkes hovedsageligt for dens slående form og blad arrangement, er paraply omkranser solgt i sin standard form at nå 4 fødder eller en dværg form, der vokser til mindre end 2 fod høje. Paraply omkranser formerer sig let ved frø, men udbreder på andre måder.

Produktion af frø

Paraply omkranser let formerer sig ved frø. Det er evnen til selvstændig frø forårsager denne plante til at overtage et område. Paraply omkranser følger den samme bestøvning proces som andre blomsterplanter. Første lander pollen transporteres af vinden eller dyr, på den kvindelige blomster struktur kaldet stigmatisering. Pollen derefter rejser ned et rør til blomstens æggestokken. Hvis pollen når æg i æggestokkene, er blomsten befrugtet. En frø udvikler sig inden for blomstens æggestokken i flere uger.

Frø spredning

Blomsten fortoner sig som paraply omkranser Frøene modnes. Til sidst, frøene tørt og falder af anlægget. Hvis betingelserne er rigtige, spire de i jorden hvor de falder. Frøene spredes også når fugle spiser og udskille frø, og dyr bærer frø på deres pels. For at indsamle din paraply omkranser frø, skal du binde en papir sæk over blomsterne, når klyngen begynder at falme. De modne frø falder i sækken.

Roden divisioner

Paraply omkranser breder sig i hele området hvor vokser. Opdele dele af anlægget i efteråret. Tage divisionen, fra midten eller fra kanten. Grave ned langt nok til at få root struktur kaldet jordstængler. Plant jordstængler, i krukker eller i et andet område af haven. Jordstængler spire det følgende forår.

Stiklinger

At tage stiklinger til at udbrede din paraply omkranser er vanskeligere end reproduktion anlægget af frø eller divisioner, men er et interessant projekt. Skær 3 til 4 inches fra spidsen af en sund blad fra din omkranser anlægget og plante den afskårne ende i en bakke med sandet jord. Fugtes jorden og placere bakken, hvor den modtager lyse, indirekte lys. Et varmt, fugtigt område for din skuffe øger din sandsynligheden for succes. Holde den fugtig bakke, men ikke våd indtil bladet udvikler rødder. Denne proces tager en måned eller mere.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com