Hvordan påvirker farven på roser fordampning?

August 11

Hvordan påvirker farven på roser fordampning?

Fordampning er blandt de mest vitale kræfter på jorden, på grund af sin rolle i vandkredsløbet. Fordampning resultater fra opvarmning af en våd overflade, som forvandler vandmolekyler til gas. De vigtigste pigmenter fundet i rosenblade absorbere bølger fra forskellige dele af det lysspektrum. Når denne forskel er forbedret yderligere med dybt mættede pigmentering, resulterer det i nogle blomstrer at varme lidt hurtigere end andre. Hvis miljømæssige faktorer er ideelle, vil de mørkere roser gøre et bedre stykke arbejde med at udgyde deres morgendug.

Pigmenter i roser

Roser, som alle blomster, indeholder kun et par primære pigmenter. Rød, orange, pink, lilla og blå roser er farvet primært af anthocyanin. Anthocyanin absorberer lyset bølger i den blå-grøn del af det lysspektrum. Gule roser, på den anden side er resultatet af carotenoider. Disse pigmenter absorbere de kortere bølgelængder placeret i den blå ende af det lysspektrum.

Solstråling

Solstråling er udtrykt som bølger. Uanset om bølgen er synlig, ligesom blåt eller grønt lys, eller usynlig, ligesom infrarøde bølger, at bølge er transporterer energi. Energi udmønter sig i varmen, når det er optaget af en fast genstand. Længere bølger flytter langsommere og varme overflader mindre effektivt. Men de kortere bølgelængder, der absorberes af rose pigmenter har nok energi til at opvarme overfladen af kronblade--omend lidt.

Overfladen fordampning

Mens søoverflade fordampning er drevet af energi, det kan ikke ske i et tomrum. Miljøet har at være i stand til at absorbere den overskydende gasformige vand skabes. Fordampning øges, når luftfugtigheden er lav og temperaturen er høj. Vinden spiller også en vigtig faktor, som det bærer væk de luftbårne vand partikler. Roser på steder med tilstrækkelig omsætning og høj lys vil have højere fordampning satser end dem, der sidder fast i stillestående hjørner.

Transpiration

En anden type af fordampning, der sker på tværs af alle udsatte plante overflader kaldes transpiration. Stomas, små åbninger i plantevæv, tillade overførsel af vand fra indersiden af planten til miljøet. Mens stomas stimuleres af det blå lys af dawn, har plante pigmenter ikke en direkte virkning på transpiration.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com