Hvordan påvirker sukker vand en plantevækst?

September 25

Ligesom mennesker, planter brænde sukker som en kilde til energi, og faktisk hele formålet med en plante blade er til fremstilling af sukker for plantens vækst og indsamle sollys. Det kan være indlysende, at tilsætte sukker til vand, du bruger til at vande dine planter ville hjælpe fremme dets vækst. Men husk at havearbejde ikke er immun over for urban legends, at ligge et sted mellem videnskab og myte. Fastlæggelse af, om tilsætte sukker til en plante vand påvirker dens vækst i alligevel tager nogle nøje overvejelser.

Myten

Når en plante drikker vand, lad porøse plante cellemembraner i vandet på grund af vandets høje sukker og salt indhold. Celler butikken sukker så at plantens rødder kan bruge det, kombineret med salt udvaskes fra jorden, til at vokse yderligere ned i jorden. På grund af dette mener nogle gartnere at blande en lille mængde af standard tabellen sukker i vandet du bruger vand en plante eller i vandet i en plante vase kan gøre for en mere sukker-rige vanding løsning og dermed giver mere mad til anlægget. Det ønskede resultat er hurtigere og mere effektiv plantevækst.

Virkeligheden

Tilsætte sukker for at plante vand er en favorit science fair projekt for midterste high school og high school videnskab klasser, og resultaterne bekræfter generelt myten. Planter, der dyrkes med en lille mængde af sukker tilføjet til sit vand generelt syntes sundere og voksede hurtigere end dem, der var vokset med almindeligt vand. Effekten er langt mere dramatisk i planter dyrket uden for jord i kontrollerede miljøer (fordi yngre planter ikke kan har endnu udviklet så effektiv sukker producerer og opbevaring kapaciteter som ældre), og i planterne høstes fra jorden og holdt i en container, som en vase, fordi sådanne beholdere mangler det naturligt forekommende sukker i jord.

Mikrobiel vækst

Det vigtige ting at huske når tilsætte sukker for at plante vand er at bruge det i moderation. Hvis du bemærker, at dine planter vokse mere effektivt når sukker er tilføjet, kan du blive fristet til at tilføje mere og mere sukker løbende for at fordoble virkningerne. Men en overflod af sukker i det vand, der en plante drikkevarer kan være en perfekt grobund for mikroorganismer, der kan true sundheden og selve livet af dit anlæg. For at bekæmpe denne, tilføje en lille mængde af et biocid, som blegemiddel eller PSYSAN, en Køkken desinfektionsmiddel.

Andre overvejelser

Mængden af sukker bør du føje til planten vand samt forholdet mellem biocider i sukker varierer meget, afhængigt af typen anlæg der vandes, alder af anlægget, og mange andre vigtige overvejelser. Derfor er det umuligt at give generelle retningslinjer, der gælder for alle planter. For eksempel, nogle små, blomstring, dekorative planter reagere nå hen til en opløsning af 10 gr sukker og 1 mm af blegemiddel til 1 kvart vand, men planter i den samme familie kan vise nogen forbedring af vækst eller potentielt kan blive beskadiget af denne meget samme løsning. Den bedste mulighed er at først fastslå, hvilke planter, du planlægger at dyrke og derefter forskning hvad sukker og biocid løsning fungerer bedst for denne bestemte sortsegenskaber.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com