Hvordan solceller omdanner lys til elektricitet?

January 13

Solenergi Setup

Solceller er de grundlæggende enheder af en solar power system. Disse solceller er lavet af en silicium-baseret materiale, der absorberer sollys. Cellerne er relativt små---deres diametre strækker sig fra ½ tomme til 4 inches. Den lille størrelse konverterer til små power output. Hver celle er i stand til på en en til to watt. Disse celler er indkapslet i en vejrbestandig modul. For højere power output, flere moduler kan kobles sammen i en matrix, en term, der anvendes til at beskrive alle de moduler, der er forbundet med hinanden. I solcelleparker, kan et par tusinde moduler være knyttet sammen.

Konverterer lys til elektricitet

Sollyset er sammensat af partikler af lys energi, også kaldet fotoner. Da disse partikler af lys energi ramte fotoet, nogle vil aflede eller passerer gennem, men andre vil løsne elektroner på silicium. Silicium er blevet behandlet for at tillade fri elektroner at samle på den ene side. Når nok elektroner har været tvunget til den ene side, skaber det en potentiel forskel mellem de to sider af cellen. Cellen nu er magen til et batteri, med en positiv side og en negativ. Når cellen er forbundet til en ekstern belastning, begynder det at levere energi.

Fordele og ulemper ved solenergi

Solenergi har flere fordele og ulemper som en strømkilde. Solenergi tager ikke meget plads, fordi modulerne, der kan konvertere lys direkte til elektricitet. På grund af tilslutning af moduler, kan næsten enhver mængde elektricitet genereres. Solenergi er også skånsom mod miljøet, fordi det afgiver ingen skadelige emissioner. Solenergi er imidlertid ikke uden sin fejl. Da solenergi afhænger af sollys, på overskyede dage vil modulerne ikke generere nogen magt, så solenergi kan være upålidelige.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com