Hvordan til at befrugte Taks

February 25

Hvordan til at befrugte Taks

Evergreens give året rundt farve og levesteder for de mest hårdføre fugle. De er attraktive for udviklere og boligejere både for deres let pleje og beskedne fodring krav. Taks (Taxus spp.) er især nyttig på grund af deres bløde løv og evnen til at regrow efter svær klipning. Deres eneste minus er deres toksicitet, så plante dem godt væk fra spille områder og husdyr.

Alsidig Taks

Engelsk Taks (Taxus baccata), hårdføre kun i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 7, udgør de tykke, ofte vredne hegn af den tempererede formelle haven. Japansk (Taxus cuspidata) og hybrid (Taxus x media), også kaldet Anglojap, taks, hårdføre fra USDA zoner 4 til 7, vokse i forskellige former, der kræver lidt beskæring. Den største dimension af en individuel yew--enten højde eller bredde-tip på mængden af gødning det behov. Ældre planter sjældent har brug for befrugtende-- og for meget gødning kan understrege selv unge Taks--så gøre en jord test til at bestemme faktiske næringsstof behov.

Taks vil

Taks er langsomt voksende evergreens, der har to vækst ryk--en i det tidlige forår og en sommer begynder. Beskære før tidlige forår spurt til at forme buske og efter deres anden spurt at holde dem kompakt. Hvis din Taks bor i fuld sol til del skygge, har et godt afdrypning jordbund med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 og få en tomme af vand om ugen, chancer er at de kun vil bruge gødning mens unge. En årlig barkflis af godt rådnet kompost, sprede nedenunder og ud over linjen drypvanding giver langsom frigivelse kvælstof, mad, der holder Taks producere grønt, sundt løv. Husk muld fra stammen til at holde væk forme og træ-spise organisme i barkflis. Aldrig befrugte Taks under stress, som under tørke eller efter renovering.

Enkelte planter

Tidsindstillede frigivelse gødning giver en lav, konstant strøm af kvælstof i vækstsæsonen, så vælg en høj kvælstof, langsom frigivelse granuleret gødning for dine Taks. Virginia Cooperative udvidelse anbefaler anvendelse af en 12-6-4, 16-8-8 eller 20-10-10 kommercielle gødning med en sats på 1/3 pund pr. fod i højden eller bredden af anlægget, alt efter hvad der er større, anvendes i det tidlige forår eller sent falder--feed på begge tidspunkter for mere aggressive vækst. Scatter granuleret gødning under den unge Taks og ud over dens drop linje af halve diameter af anlægget. Skrab det i overfladen af jord og vand godt før bioklip. Foder beholder-vokset Taks på 1/5 af denne styrke--når ved hjælp af flydende gødning, opløse 1 spiseskefuld 5 gallon vand i stedet for den anbefalede 1 gallon og bruge hver måned i løbet af foråret.

Store beplantninger

Hække, grupper og store engelsk taks,--der kan vokse til 60 fod høje--kræver befrugtning på en større skala. Igen med kornede, slow-release kommercielle gødning, anvende 1 til 2 pounds af kvælstof pr. 1.000 kvadratfod af området er omfattet af disse større Taks eller grupper af Taks. 20-10-10 gødning, for eksempel, indeholder 20 procent kvælstof, så en 100-pund pose indeholder 5 pounds af kvælstof og skal du kun 1/5 taske til at behandle en 1.000-kvadrat-foot område--sige 100 fødder af hæk.


© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com