Hvordan til at bekæmpe tomat Blite

February 16

Hvordan til at bekæmpe tomat Blite

Tidlig blight (undertiden stavet "blite"), forårsaget af svampen Alternaria solani og kartoffelskimmel, forårsaget af Phytophthora infestans, er vigtige sygdomme af tomater. Svampeinfektioner opstår under fugtige eller våde forhold. Tomat blade, stængler og frugter udvikle mørke pletter. Svampeinfektion svækker eller dræber tomatplanter. Kartoffelskimmel også påvirker kartofler og var ansvarlig for den irske kartoffel hungersnød i 1850-erne. Naturlige metoder og fungicider kan bruges til at bekæmpe tidlige og sene tomat blysenes.

Instruktioner

•Tilvejebringelse god luftcirkulation til din tomatplanter til tomat blight smittefare. Plads tomatplanter langt nok fra hinanden til at tillade luft at cirkulere mellem dem og tørre våde blade efter en regn eller vanding. Svampesporer har brug for fugtige eller våde forhold; solen og tørhed vil dræbe skimmel svamp. Ikke plante dine tomater nær en vind barriere; det vil reducere luftcirkulation omkring din tomatplanter.

•Start at inspicere din tomatplanter i juni for tegn på sygdom. Tidlig blight kan opstå når som helst i løbet af sæsonen, mens kartoffelskimmel normalt vises senere på sæsonen. Men når vejret er meget vådt kartoffelskimmel kan tage fat så tidligt som i juni. Look for mørke pletter på blade og stængler.

•Hvis du se pletter på bladene, identificere sygdommen, så du ved, hvordan man målrette svampen. Mange af de tidlige - og sene-skimmel symptomer er de samme, men også skelne der karakteristika. Bladpletter af tidlige blight er cirkulær og 1/2 tommer eller mindre i diameter, med koncentriske ringe og gule glorier. Steder af kartoffelskimmel er normalt uregelmæssig, starte nær kant eller spids af blad og drej fra lys grøn til brun eller lilla sort. Kartoffelskimmel påvirker også stængler, og hele side skud kan slå sortbrune og dø. Infektion for begge blysenes starter som regel på de nederste blade. Septoria leaf spot er en anden sygdom i tomatplanter, men kan skelnes fra blysenes, fordi dens læsioner er kun 1/8 tommer bred. Behandlinger for Septoria leaf spot svampen er lig dem for tidligt blight. Septoria leaf spot er ikke så ødelæggende for tomatplanter som blysenes.

•Tag nogen blade med skimmel, så snart du ser dem. For en stor infektion, trække ud hele planten. Bortskaffe syge blade ved at begrave den dybt i jorden i en anden del af din ejendom eller ved at placere den syge tomatplante i en plastik affaldssæk for trash bortskaffelse. Tør nogen sakse eller grensakse, som du bruger til at fjerne inficerede dele af tomatplanter med isopropylalkohol, når du flytter fra plante til plante.

•Applicer fungicid anbefales til tidlig eller sen blight. Følg anvisningerne for ansøgningen. Kartoffelskimmel er meget svært at dræbe, og fungicider fungerer bedst, når de anvendes som en sikrende foranstaltning, før planter er blevet berørt.

•Kapacitet din tomat planter tidligt på dagen, således at bladene vil tørre ud i slutningen af dagen. Alternativt vand kun på rødder eller bruge drypvanding.

•Practice sanitet. Fjerne alle tomat-planterester og rødder i slutningen af sæsonen. Tidlig blight vil overvintre på planterester. Kartoffelskimmel må levende væv til at overleve en indefrysning vinter.

Tips & advarsler

  • Befrugte din tomatplanter godt, fordi sunde planter er mindre modtagelige for sygdommen.
  • Hvis det er muligt, rotere din vegetabilske afgrøder hvert 3 år. Alternative blight-følsomme afgrøder med ikke-følsomme afgrøder.
  • Barkflis jorden rundt din tomatplanter at forhindre svampesporer at blive plaskede på tomat blade af regn eller vanding.
  • Ikke arbejde omkring din tomatplanter under våde forhold, fordi du kan spredes svampesporer fra en tomatplante til en anden. Svampesporer er meget smitsom under våde forhold.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com