Hvordan til at designe, opbygge & dyrke en have espalier vin

July 28

En have espalier kan være et vigtigt element i enhver have, der har vining eller efterstillede planter. En stærk espalier giver støtte til planter som de vokser, og vil holde afgrøderne sunde, som de ikke behøver at ligge på den fugtige jord. Planter, der får mest fra et espalier omfatter squash, meloner, sne ærter, agurker og tomater. Et espalier er let at bygge fra indlæg og sejlgarn, og vil tilbyde både støtte og ekstra voksende plads til vining planter. Konstruere en enkel espalier af 1 af 2 indlæg og sejlgarn.

Instruktioner

Hvordan til at designe, bygge og dyrke en have espalier vin

•Vælg den gitter mønster, der bedst passer til din have behov. Tremmer kan være enten smalle eller brede, og høje eller kort. Basere din beslutning på de planter, du voksende og den tilgængelige plads. Smalle espalier er bedst til små rum, og fungerer godt mod en mur, der støder op til haven. Brug en bred espalier (omkring 4 fødder) for grøntsager som squash. En kort espalier fungerer bedst med grøntsager som agurker, og høje espalier kan bruges til sne ærter. Konstruere din espalier med enten træ eller smedejern indlæg; træ vil ikke sidst så længe smedejern espalier, men hvis du vælger smedejern, vælge stillinger, der er malet hvidt for at reflektere solens stråler.

•Sæt to ende stillinger omkring 15 fod fra hinanden og sat fast dem i jorden omkring 18 inches dyb. Placer en anden stilling ved midway punkt mellem de to oprindelige indlæg. Igen, fast sat dette indlæg i jorden. Kontroller for at sikre, at alle tre indlæg niveau.

•Sæt en anden post, eller Krydsstykket, på tværs af alle tre stillinger. Bore gennem den øverste post i slutningen indlæg og den midterste indlæg.

•Drill skruer gennem eksterne stillinger og i Krydsstykket på 1-foot intervaller så at sejlgarn kan fastgøres til stolperne. Binde sejlgarn omkring hver skrue og derefter skrue den ind i stillingen til at sikre dets stabilitet. Sejlgarn vil gå omkring at espalier vandret og lodret. Wrap sejlgarn omkring hver skrue, så sikre skrue til stillingen. Som du streng af sejlgarn lodret, knude det, hvor det krydser den vandrette sejlgarn.

•Train vinstokke at bestige sejlgarn af løst binde de vigtigste stilk af anlæg til sejlgarn med twist slips. Træne vinstokke vokser i den retning, du foretrækker.

Tips & advarsler

  • Det er bedst at placere espalier dengang frøene er der plantet så at rødder ikke forstyrres som planten vokser.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com