Hvordan til at disponere over krybende Charlie

July 29

"Et års såning tager syv års lugning," er gartnerens mantra. Krydret gartnere ved at ukrudt er invasive og ødelægge omhyggelig planlægning og plantning. Krybende Charlie (Korsknap hederacea) er en flerårig ukrudt, der spreder sig ved frø og ved "krybende" stængler, der breder sig langs jorden. Det er også kendt under navne ground ivy og krybende Jenny. Følg et par enkle trin for at slippe din værftet og haven af creeping Charlie.

Instruktioner

•Forbedre jord kloakering og mindre hyppigt hvor krybende Charlie vokser. Typisk, Krybende Charlie trives på skyggefulde steder eller på nordsiden af huse og bygninger, så kontrollere sin foretrukne miljø afskrækker væksten.

•Forbedre græs sundhed hvis krybende Charlie invaderer en tynd eller spredte græsplæne. Spørg din lokale udvidelse service for at sikre din græs er egnet til dit område. Hvis sorten græs ikke er hjemmehørende i området eller ikke acclimate godt, vil krybende Charlie have grobund. Klippe mindst ugentligt, og passe på ikke for at klippe for lavt, giver mulighed for Ukrudts evne til at sprede. Bruge en gødning for plænen vækst og vand på plænen for at frø græs.

•Mulch i områder, hvor nøgne jorden mellem planter og græs. Barkflis modvirker vækst af uønskede planter.

•Plant skygge-elskende planter såsom Hostaer, engelsk vedbend eller vinca i områder hvor græs ikke vil vokse. Ønskeligt planter bidrage til at holde uønsket ukrudt i skak.

•Træk krybende Charlie i hånden hvis det ligger i et kontrolleret område eller har ikke invaderet en betydelig del af landskabet. Sætte på havehandsker inden du trækker ukrudt og sørg for du trække hele ukrudt, med rødder intakt. Hvis rødder er efterladt, skal du bruge dit ukrudt aftrækker eller lille skovl til at grave ud rodsystemet. Har en bortskaffelse taske ved siden af dig og kaste ukrudt i sækken, som du trækker, i stedet for en kompostbunke. Frø fra ukrudtet blandes med kompost bunker, sædekorn selv når du kompost din have.

•Consider bruger en herbicid til at styre grasserende infestations af creeping Charlie. Nogle gartnere bruger borax, men gartnere rådgive at succes af dette stof afhænger i høj grad infestation niveau, din jordtype og anvende den korrekte mængde af borax. Mindre blide til miljøet, kommercielle bredbladet ukrudt mordere indeholdende dicamba er effektive i forbindelse med bortskaffelse af creeping Charlie, men en herbicid vil skade omkringliggende gavnlige planter, frugter eller grøntsager.

•Tag ukrudt så snart du ser dem, så de ikke har tid til at sprede og kvæle din have eller græsplæne.

Tips & advarsler

  • Hvis krybende Charlie har invaderet en stor have, kantsten regelmæssig tilling staudes vækst.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com