Hvordan til at dræbe krybende Charlie uden ukrudtsmiddel

June 13

Hvordan til at dræbe krybende Charlie uden ukrudtsmiddel

Krybende Charlie (Korsknap hederacea) spredes af snigende underjordiske jordstængler, så det kan hurtigt tage over en fugtige, skyggefulde have bed eller græsplæne. Denne invasive flerårig ukrudt vokser i US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 6 til 10. Kontrollere ukrudt uden kemikalier tager indsats og tid, men det er muligt med vedholdenhed.

Træk det ud

Trække op den krybende Charlie regelmæssigt og konsekvent i hånden kan holde ukrudt under kontrol, men det kan ikke udrydde det fuldstændig. Hver stilk eller rod sektion venstre kan i jorden regrow ind i en ny plante. Når du trækker krybende Charlie, grave tæt omkring bunden af planten med en mælkebøtte gaffel eller skaftet af en skruetrækker til at løsne jorden omkring rødderne uden at bryde dem. Trække op så meget af rodsystemet som muligt. Krybende Charlie har en lang, Krybende rodsystem, så du kan være nødvendigt at arbejde langsomt og omhyggeligt for at få det hele. Lugning ugentligt så du trækker op nye planter, så snart de overflade holder dem fra at danne omfattende rødder. Efter lugning, ødelægge eller bortskaffe ukrudtet straks, fordi enhver stilke efterladt på jorden kan root igen.

Kvæle problemet

Fuldstændig kvæler krybende Charlie kan ødelægge både rødderne og de øverste vækst så ukrudt ikke vende tilbage. Dække sengen med pap plader, et tykt lag af avis eller et stykke gammelt tæppe. Vejer dækken ned med sten eller mursten sikrer, at det forbliver på plads, så lys og fugt ikke nå den krybende Charlie. Check under dækningen ugentligt indtil krybende Charlie er helt død, og så trækker og rive op planterester før sædekorn sengen eller dække med en mere attraktiv barkflis, såsom træflis. Kvælning virker bedst i varmt, tørt vejr, når ukrudtet får lidt fugt.

En sund græsplæne

Ordentlig plænepleje kan hjælpe med at udrydde krybende Charlie i græsplæne græs. Slåning ordentligt, kombineret med regelmæssig græsplæne befrugtning holder græsset tyk nok så krybende Charlie ikke kan oprette. Slå græsset ikke kortere end 2 til 3 1/2 inches, så plænen nuancer ud krybende Charlie, så det ikke kan etablere. Hvis græsset er tynde, kan overseeding det at fortykkes græsset også hjælpe dræbe krybende Charlie. Når der klippes over et område, der indeholder krybende Charlie, bruge en sække plæneklipper. Alle udklip tilbage på græsplænen kan root, sprede ukrudt over et større område.

Kontrol betingelser

Krybende Charlie trives i fugtige, skyggefulde områder. Beluftning græsplæne med en core aerator at forbedre dræning kan hjælpe med at forhindre ukrudt. Undgå overwatering og tillade jord tørre mellem hver vanding for at hjælpe undertrykke krybende Charlie vækst. Plantning energisk skygge-tolerant planter kan give en naturlig barkflis at skarer ud ukrudt. For eksempel, hostas (Hosta spp.), som vokser med USDA zoner 3 til 9, kan tåle skygge men deres store blade blokere fugt og sollys fra at nå den krybende Charlie. Udtynde udhængende grene fra træer og buske også lader mere lys komme til jorden, som kan hæmme væksten af creeping Charlie.

Springe Borax

Borax kan synes som en naturlig metode til at dræbe krybende Charlie, men bor forbliver aktiv i jorden i mange år og kan dræbe enhver anden plante, du forsøger at vokse i sengen. Selvom borax ikke er en registreret pesticid, det kan hjælpe kontrol krybende Charlie men omkostninger til din ønskede planter og kemiske farer gøre ikke det en interessant eller smart alternativ. Borax er stadig farligt at bruge omkring børn og kæledyr.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com