Hvordan til at genplante solsikkekerner

July 25

Hvordan til at genplante solsikkekerner

Solsikker er en lyse, muntre tilføjelse til næsten enhver have. Hver solsikke producerer et temmelig stort hoved, fyldt med frø. Hvis disse frø indsamles højre og korrekt gemt kan de nemt plantede det følgende forår. Husk dog, at frø indsamlet fra hybrid solsikker vil ikke nødvendigvis producere den samme størrelse plante eller det samme udbytte året efter som moderplanten. For at sikre, at din solsikker er nøjagtig de samme skal fra år til år du vokse arvestykke frø.

Instruktioner

•Klippe hoved ud af din fuldt modne solsikke. Hovedet indeholder hundredvis af frø. Vent, indtil bagsiden af hovedet vender en dyb gul eller endda brun før du fjerner hovedet. Hold 8 til 12 inches af stænglen knyttet til hovedet, når du fjerner den. De fleste hoveder kan blive fjernet med sakse, men nogle sorter af solsikke kan kræve en lille så for at fjerne hovedet. Hvis du er bekymret for fugle stjæle dine frø, før du er klar til høst, placere en papirpose købmandsvarer over hovedet og binde det med en streng.

•Tør hovedet af din solsikke i et beskyttet område, som en garage eller et kælderrum. Hænge hovedet til tørre eller blot lade dem ligge på en flad tabel, opad, indtil bagsiden af hovedet bliver brune og lidt papery. Hovedet skal opbevares hvor de er sikkert fra mus og andre skadedyr.

•Dæk en flad bord med aviser og fjerner frøene fra hovedet, når hovedet er tørre. Hold hovedet over avisen, frø vender nedad, og gnide din hule hånd kraftigt mod frø indtil de vrikke gratis og falde på avisen. Når de første få frø falder ud af hovedet vil resten være let at fjerne.

•Opbevar indsamlede frø i en papir pose (papir frokost poser fungerer godt). Lukke og tape i toppen af hver pose og skrive dato og række solsikkefrø på posen med en mærkning pen. Holde posen i et køligt, mørkt sted, sikkert fra mus og andre skadedyr, indtil det følgende forår.

•Fyld en en voksende bakke med pottemuld til din solsikke frø følgende forår, omkring seks uger før den sidste frost for dit område. Åbne papirposer med dine gemte solsikke frø og plante et frø hver 2 inches i den voksende bakke. Tryk frøene ned ca 1/2 tommer med fingeren og derefter dække let med pottemuld. Vand, indtil jorden er fugtig, men ikke klæg, og Placer skuffen i et vindue, som får flere timer af direkte sollys hver dag. Holde bakker varm (65 til 75 grader Fahrenheit) om natten.

•Dig huller på et solrigt sted i haven ca 3 inches dyb og 3 inches i diameter til at plante småplanter, når alle muligheden for frost er overskredet for dit område. Planterne skal være 10-12 inches fra hinanden, afhængigt af sorten af solsikke du vokser. Ikke skade rødder når udplantningen.

•Apparatet må ikke befrugte solsikker, medmindre din jord har stort set ingen næringsstoffer (ren sand, for eksempel). Befrugte med en let afstøvning af organisk gødning eller kompost om nødvendigt og vand godt for at få gødningen til plantens rødder.

Tips & advarsler

  • Lagring af dine frø i plastikposer kan forårsage dine frø til at rådne eller udvikle svamp. Papirposer, som "ånde," gøre en bedre valg.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com