Hvordan til at identificere møbler stilarter af 1800-tallet

December 3

Hvordan til at identificere møbler stilarter af 1800-tallet

Møbler stilarter af 1800-tallet varierer meget. Politiske aktivitet stærkt påvirket allerede i midten af 1800-tals møbler stil som set i to dominerende stilarter, franske og amerikanske imperium. Victoriansk stil herskede over møbler i den sidste halvdel af århundredet, men du kan ikke bruge udtrykket "Victorianske" til præcist beskriver en 1800-tals møbler stil, da æra er defineret af stil "vækkelser," Gothic Revival og rokoko genoplivning. Slutningen lukket af 1800-tallet med kunst og kunsthåndværk stil, en lignet-down, enkle stil, der reagerede på victorianske overskydende.

Instruktioner

•Look for emblemer eller motiver hugget ind i møbler stykke. Et billede af en krone, en bi, laurbær blade, fakler, løver, trofæer, mytologiske væsner eller egyptiske temaer angiver en fast muligheden for, at stykket af den franske Empire stil, et århundrede stil forbundet med Napoleons interesse i romerske temaer. Rose, shell, rulle og grape helleristninger er i rokoko stil, og vand-blad motiver er American Empire stil.

•Undersøg stykke hardware. Skuffe træk er en anden giveaway af franske Empire stil. En fælles fransk skuffe træk omfatter et løvehoved med en stor ring kører gennem sin næse. Både franske og amerikanske imperium stilarter har messing og bronze hardware og dekoration. Gild bruges ofte med rokoko genoplivning og Gothic Revival styles.

•Look på det stykke fødder. Spool drejede ben, som ligne afrundede spoler stablet oven på hinanden, er vejledende for Gothic Revival stil. Stilen blev populære mellem 1840 og 1880. American Empire møbler benene ender ofte i messing, klo-formede fødder.

•Study furniture's ben. Cabriole ben, hvilken kurve udad og derefter indad i en inverteret "S" form, er ofte tegn på rokoko stil. Riflet eller reeded ben findes ofte på American Empire møbler.

•Undersøg stol rygge. Gothic Revival stole ofte funktionen høje, spidse bue rygge. Rokoko Revival stole har buet, ballooning rygge. American Empire stole er ofte formet som lyres. Kunsthåndværk stole har rette vinkler og har typisk ikke ornamentik. Manglende ornamentik, udsatte snedker og plain design er vejledende for kunst og kunsthåndværk stil.

Tips & advarsler

  • Du kan ikke altid bruge træ til at identificere århundrede møbler stilarter, da mange af de samme skove, som mahogni, valnød og palisander, er brugt i mange stilarter. På samme måde, marmor findes i flere typer af stil, herunder franske og amerikanske imperium samt rokoko genoplivning.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com