Hvordan til at konvertere en sump køler til Solar drevet

August 29

Hvordan til at konvertere en sump køler til Solar drevet

En sump køligere er en simpel anordning, der producerer kølig luft ved fordampningsafkøling. Dette opnås ved at blæse varm, tør luft gennem en gennemtrængelig pad, det er gennemblødt med vand. Når vandet fordamper det køler puden og den luft, der passerer igennem den. Dette princip fungerer godt i varme tørre klimaer, og er billigere at installere og drive end konventionelle air-conditioning enheder. Sump kølere kører på regelmæssig 115-volt elektricitet, men de kan være billige, hvis de er solar drevet.

Instruktioner

Forberedelse

•Tag sump køler fra de vigtigste elforsyning. Check på ydersiden af køler til en etiket, som fortæller måling af elektrisk strøm i ampere, som enheden bruger. Beregne hvor meget magt solpaneler bliver nødt til at give køligere. Effekt i watt er givet ved at multiplicere nuværende i ampere med spænding i volt. For eksempel, hvis på ydersiden af køleren nuværende er givet som 1,4 ampere, derefter gange dette tal med netspænding på 115 volt. Dette giver den elektriske strøm som 1,4 ampere gange 115 volt, hvilket svarer til 161 watt.

•Decide hvordan du ønsker at gøre konverteringen. Du har to valg. Den første mulighed er at erstatte den elektriske motor, der kører ventilator eller blæser i sumpen køligere, sammen med den lille vandpumpe, med nye enheder, der kører på jævnstrøm eller DC, el. Denne type af DC udstyr er tilgængelig for enten 12 volt eller 24 volt jævnstrøm. Du bliver nødt til at erstatte motoren og vandpumpe med en DC-motor og pumpe, og Tilslut sump køligere direkte til et solpanel, der genererer nok strøm til køligere. Den anden mulighed er at konvertere DC elektricitet fra solpanel til 115-volt AC ved hjælp af en inverter. Denne måde, du ikke behøver at erstatte noget inde i sumpen køligere. Du bare plug den køligere lige ind i inverteren. Hver indstilling har fordele og ulemper. I den første mulighed nødt du stort set til at genopbygge køleren. I den anden mulighed, du nødt til at købe og installere ekstra udstyr: et batteri, en Laderegulator og en inverter. Dette virker måske til at være dyrere, men teknisk er det mulighed for mere effektiv. Det giver også din køler til at arbejde om natten, hvilket ikke er muligt med en direkte solsystemet.

•Calculate hvor meget elektrisk energi i kilowatt-timer eller kWh, Sump køligere vil bruge hver dag. For eksempel, hvis du beregnet sit strømforbrug som 161 watt, Multiplicer dette nummer med antallet af timer hver dag, du vil køre køligere. Hvis Køleren kører i seks timer om dagen i den varmeste del af året, multipliceres 161 watt med seks timer om dagen for at give 966 watt-hours pr. dag. Dividere med 1.000 at få 0.966 kWh per dag.

Design solsystemet

•Indstil solpaneler skal du magt. I solrige områder i USA bruge solar designere retningslinje baseret på fem til seks myldretiden solskinstimer om dagen. Så solpaneler skal være normeret til omkring 200 watt. Disse paneler vil producere mellem 1.0 og 1.2 kWh elektricitet hver dag - som burde være nok energi til at køre sumpen køligere i seks timer om dagen. Hvis panelerne er lidt overdimensioneret er dette bedre, da der vil være tab i batterierne og inverter, der vil reducere mængden elektricitet, der kommer til køligere.

•Calculate hvor mange batterier skal du, størrelsen af Laderegulator og inverter magt. En 100-amp-timer, 12-volt batteri kan gemme 1.2 kWh elektricitet, så i dette tilfælde skal du kun ét batteri. Charge controller sikrer, at batteriet ikke betalt for meget af solpanel. 200-watt paneler vil producere omkring 16 volt DC, når batteriet oplades. Der er en strøm på ca 12,5 ampere. Så vælg en Laderegulator, der er normeret til mere end den nuværende. Frekvensomformeren må fremstille de krævede magten: i dette tilfælde, 161 watt. Vælg en lille 12-volt inverter normeret til mere end denne magt, så at den højere start-up strøm af Blæsermotor ikke er et problem. En 200-watt inverter vil fungere fint.

•Decide hvor du vil installere udstyr. Solpanel placeres på et sted, hvor intet blokerer solens stråler i løbet af dagen. Det behøver ikke nødvendigvis at blive på taget af dit hus, men det er ofte det eneste sted, der ikke får nogen skygge. Panelet skal vende mod syd og være tilbøjelig i en vinkel, der er lig med breddegraden for din placering. Batteriet skal være inde i huset i et køligt sted hvor der er masser af ventilation til at sprede de gasser, der er givet ud når batteriet oplades. Måle afstanden i fod fra solpanel til batteriet, spore ruten forbinder ledninger vil tage. Multiplicér denne afstand med to. Du skal købe denne længde af wire.

Installation

•Ansigt til en solenergi udstyr leverandør, eller oprette forbindelse til internettet og finde leverandører, der sælger det udstyr, du behøver. Køb panelerne, batteriet, charge controller, inverter, og kablet behov for at forbinde dem alle sammen. Tykkelsen af det kobber kabel er vigtigt. Spørg udstyr leverandør hvad måle af kobbertråd, du har brug for solpaneler du har købt.

•Installer panelerne følge instruktionerne i installationsvejledningen. Sætte batteriet i det sted, du har valgt for det, og installere Laderegulator på en væg tæt ved. Montere inverter på en væg i huset hvor som helst praktisk mellem charge controller og sump køligere. Kontroller, at både Laderegulator og inverter er slukket. Tilslut solpaneler til terminalen i Laderegulator markeret "PV" eller "sol"; Tilslut derefter batteriet til terminalerne i Laderegulator markeret "batteri." Endelig, forbinde inverter til terminalerne i Laderegulator markeret "belastning."

•Drej på Laderegulator og kontrollere, at det fungerer som beskrevet i installationsvejledningen. Lad Laderegulator oplade batteriet i det meste af dagen før testning inverteren. Tænde inverteren og kontrollere, at det fungerer korrekt. Forbinde inverter 115-volt AC stikkontakt til sumpen køligere. Køleren bør starte og starte blæser kold luft ind i huset.


© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com