Hvordan til at opdage Dry Rot

June 8

Dry rot er den fælles betegnelse for henfald af træ forårsaget af tilstedeværelsen af svamp Serpula lacrymans. Serpula lacrymans sporer er fælles, blomstre i træ med et vandindhold på 25 til 30 procent og er aktive i temperaturer på mellem 65 og 90 grader Fahrenheit. Dry rot starter normalt i lukkede fugtige steder, under gulvbrædder, sokler og i loftet bjælker. I fremskredne stadier sender svampen tråde, der kan rejse gennem tør beton og murværk at angribe fjerntliggende træ kilder. Denne ekstremt ødelæggende svamp kan bogstaveligt talt sutte den strukturelle integritet af en bygning indefra og ud. Tidlig påvisning er nøglen til at bevare din ejendom.

Instruktioner

•Undersøg undersiden af gulvbrædder, dæk gulve og tag tømmer til kilde svamp. I tidlige stadier ligner dry rot hvid bomuld lagen. Svampen udsættes for lys, kan have en silkier udseende. Avanceret dry rot vil skabe en champignon lugt og kan producere en orange/brun pandekage type vækst på træ udvendigt.

•Undersøg tilstødende tømmer for udvidet spore aktivitet. Tørt træ, der er blevet angrebet internt af dry rot kan have mørke pletter eller lyse pletter. Berørte træ kan også forekomme unormalt tør eller revnet. Fuldt beskadigede bjælker eller bestyrelser vil nemt bryde fra hinanden i hænderne.

•Knock på træ bjælker, der vises sunde længere væk fra kilden svampen. Hvis dry rot eksponering har startet indefra, kan en bjælke med normale udseende lyde hult. Brug en skruetrækker til at trænge ind i skoven. Hvis skaden er ved at udvikle, kan værktøjet nemt bryde gennem overfladen.

•Sæt dry rot sensorer i områder du har mistanke om kan være i tidlige stadier af dry rot, der ikke endnu er visuelt eller manuelt kan påvises. Dry rot sensorer er blevet behandlet med et kemisk farvestof, der skifter fra blåt til gult når de udsættes for oxalsyre, et biprodukt af dry rot aktivitet. Testen vil kræve du til at bore et 7-mm diameter hul i enten træ- eller murværk til en dybde af 100 mm og indsætte dyvel. Den kemiske reaktion tager op til 14 dage og vil påvise tilstedeværelsen af dry rot før bemærkelsesværdige skader.

Tips & advarsler

  • Hvis du opdager aktive dry rot på din ejendom, skal en fuldstændig undersøgelse af alle indvendige og udvendige træ udfyldes for at sikre strukturelle integritet og beboer sikkerhed.
  • Dry rot sensorer er brandfarligt, hvis udsat for direkte flamme og bør installeres og gemmes væk fra antændelseskilder.
  • Handsker og beskyttende tøj skal bæres, når du håndterer dry rot sensorer.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com