Hvordan til at plante en fransk køkkenhave

April 24

Hvordan til at plante en fransk køkkenhave

Inspireret af de historiske design af haver fra den franske renæssance, hensigten med en fransk køkkenhave er at tilføje visuelle appel til fødekilde. Også omtales som en potager, indeholder en fransk køkkenhave en kombination af frugt, spiselige blomster, krydderurter og grøntsager. De har en formel, struktureret design med geometriske mønstre, og indarbejde buske, stauder og koldt vejr blomster at give haven året rundt appellen.

Instruktioner

•Vurdere pladsen du har til den franske køkkenhave. Bemærk, hvor meget solen arbejdsplads får, jordbundstype og hvor meget plads du har til at arbejde med. Området har god dræning eller er det lavtliggende?

•Browse billeder og detaljer om franske køkkenhaver for design inspiration. Se eksempler på overraskende kombinationer af farve og tekstur. For eksempel, gøre spiderwort's lilla blomster de lilla blade af rødkål pop. Blandede rækker af fava bønner og ruby chard ligner mere en gobelin end middag ingredienser.

•Draw basale skitser af forskellige designideer, at tage dit websted og de anlæg, du vil bruge i betragtning. Vælg et mønster, der vil arbejde for dit space. En traditionel layout er en rektangel delt i fire lige store firkanter, med en skulptur eller et solur som center focal point.

•Se til webstedets dyrkningsforhold at vælge planter. Vælg kun grøntsager, urter og frugter du lide at lave mad med. Tomater, aubergine, peberfrugter og arvestykke ærter med dyb lilla bælg tilføje farve til haven og tjene som primære ingredienser i mange retter. Salvie, purløg, Anis isop og rød solhat er nogle urter, der har subtile dufte, fine blade og blomster. Violer og hibiscus er spiselige blomster typisk tilføjet til salater og drinks.

•Forbered jord til haven ved at fjerne græs, ukrudt og store klipper. Tilføje indfødte muldjord for at hæve sin overfladen højde 3 til 4 inches over jordoverfladen. Bland haven kompost i jorden for at forbedre dets fugt og næringsstof opbevaring. Kompost føjer også ilt til lerjord og sunde bakterier.

•MAP ud af din have arrangement. Visualiser hvordan haven vil se fra forskellige vinkler og planlægge layout, så du har adgang til hver plante for vanding, lugning, høst og andre vedligeholdelsesopgaver. Bruge den mindste blomster og urter som kanter, og sætte de største planter i bagsiden for at give mulighed for god lys og luft flow.

•Anvend en hånd skovl at plante hver frø sætteplante og plante til dybde og afstand kravene på vejledningen. Identificere planter med et lille træ spil.

•Dæk jord med en 1-tommer lag af muld til forhindre ukrudt og holde jorden fugtig.

•Kapacitet din franske køkken garden efter dens behov. Nye planter har brug for mere vand i de første par uger som root systemer udvikles.

Tips & advarsler

  • Kant haven med mursten, sten eller træ til at definere figurer med rene, formelle linjer.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com