Hvordan til at plante en have ved hjælp af frø

September 1

Hvordan til at plante en have ved hjælp af frø

Leverer friske grøntsager for familien er målet for ethvert hjem gartner. Fra vælge dine favoritter til plantning og høst, selve processen er givende. Tilføje solskin, frisk luft og rige smag iboende i hjemmedyrkede råvarer og du har en vanedannende vane, der kan blive en livslang besættelse. Mens havearbejde i sig selv er relativt let, ordentlig forberedelse og pleje er nødvendige for at producere en høst, som vil tillade dig at invitere dine venner og naboer til middag.

Instruktioner

•Vælg dine frø. Uanset om du køber dine frø fra en lokal butik eller bestille dem fra en butik, er der en række ting du skal overveje. Det første er længden af din vækstsæson. De fleste producerer behov mellem 70 og 120 dage til at vokse. Nordlige voksende sæsoner sidst kun 90 dage, så frøene skal være valgt i overensstemmelse hermed. Frø og planter er også udpeget af zone at informere hjem gartnere hvad temperatur og klima er behov for. For eksempel, er okra ofte placeret i zone 5 eller 6 som det vokser bedst i varme klimaer og vil ikke vokse godt i en nordlige zone 2 eller 3.

Voksende plads er også en overvejelse. Vindyrkning råvarer har brug for mere plads end en bush type. Mere end én ting kan dog dyrkes i samme område. For eksempel, spire radiser i syv dage. De kan plantes i den samme række som ærter eller bønner og vil blive høstet før de andre planter vokse.

•Forbered jord i havejordstykket. Plottet bør ideelt modtager omkring syv timer af sollys om dagen. Indtil jord til mindst en 12 tommers dybde. Tilføje organisk materiale som tørv eller orm tarme til jorden og indtil endnu en gang, indtil alle store klumper er brudt op og jorden er let at arbejde. Rake plottet glat.

•Fastsætte din have. Lægge dine frø pakker og beslutte, hvad du vil plante. Anser stigende højde til hver plante. For eksempel, i en plantning række af fem rækker af frø, kan du plante majs i center, bush bønner eller agurker næste og salat, spinat og radiser på de ydre kanter. Ved at kombinere plantning på denne måde vil tillade dig at vokse på de fleste produkter i en begrænset plads.

•Kneel i udkanten af haven og udvide en arm mod indersiden af plottet. Markere stedet med din hoe hvor dit håndled opfylder snavs. Dette er centrum for din plantning række. På samme måde på den modsatte side, Placer dit håndled i centrum spot og tromle det område, hvor du knælende, omkring 24 inches lang. Dette markerer din vandresti. Fortsætte med at markere din plantning rækker på denne måde til hele haven.

•Plant din have. Startende fra midten af rækken plantning, brug din hakke til at oprette en lavvandet række i snavs til dybden skulle plante din frø. Placer dine frø jævnt langs hele rækken. Brug din hakke omhyggeligt dække frøene med snavs og tamp forsigtigt med den flade bund af hoe. Fortsætte med hver række, så mindst 6 inches i mellem.

Når rækken plantning er færdig, skal du markere slutningen af hver række med en plante markør viser hvad er plantet i hver plet. Vand i haven godt.

Tips & advarsler

  • Placere et hegn rundt havestykket at forhindre dyr fra at spise din have. Bruge hegnet for vin type produkter som bønner, sukker snap ærter eller agurker.
  • Plante marigolds og løg sæt omkring yderkanterne af haven for at hjælpe med at holde dyr ude.
  • Pas på ved hjælp af pesticider og kunstgødning. Uanset hvad du føjer til jorden eller plante vil absorberes og overført til produkterne. Bruge organisk materiale for de bedste resultater.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com