Hvordan til at plante en stor køkkenhave

February 15

Folk har havearbejde i tusinder af år, oprettelse af senge, kanalisering vand og pleje af de planter, som opretholde deres liv. En stor køkkenhave ikke kun giver mad til din familie, men også giver en følelse af tilfredshed og realisering.

Instruktioner

Forberede haven

•Plan din have helt på papir i løbet af vinteren. Lav en liste over de grøntsager, du ønsker at vokse. Forskning dine favoritter til at finde ud af, hvor mange planter skal du og kravene i pleje for hver type af anlægget. Nogle planter kræver mere plads end andre og fylder muligvis mere plads med det samme antal planter. Forskellige planter gør også klogt i at være plantet på forskellige tidspunkter i sæsonen. Kende dine planter og deres individuelle behov. På din millimeterpapir, diagram ud hvordan ser din have, vil under hensyntagen til bevægelse af lys og højde planter nå.

•Vælg haven site og forberede jorden ved at fjerne enhver græs (sod) fra området. Dyrke jorden i hånden eller bruge en motoriseret rorpind. Kontroller sammenhængen i jorden og tilføje de ændringer eller jord tilsætningsstoffer nødvendigt at starte med et næringsstof rige jord. God jord vil klump i hånden og ikke falde helt fra hinanden når frigivet, men bevare nogle soliditet. Enhver jord test du gøre for pH i jorden skal sammenlignes med præferencer af de planter, du planlægger at vokse. Mens der er forskellige produkter til at slappe af eller oksekød op din jord, skal du kontakte dit lokale havecenter til at finde ud af hvad du kan bruge til at tilføje næringsstoffer og støtte den korrekte mængde af kloakering. Den bedste mulige tilsætningsstof er kompost og er særdeles billige hvis du gør det selv.

•Kontakt diagrammet millimeterpapir at forberede haven senge eller rækker og sørg for at bruge din vegetabilske liste og afstand behov som en guide. Oprette særlige veje til brug for haven vedligeholdelse, så du ikke gå på din jord; du komprimerer den. Vær sikker på dine veje kan tillade en trillebør passere uden at forstyrre planterne. Oprette stakes, tomat bure og eventuelle andre støttestrukturer, før du har planter at arbejde omkring.

Plantning din have

•Start frø indendørs i midten til slutningen af vinteren. Acclimate stiklinger til udendørs temperaturer ved at sætte dem uden for i løbet af dagen eller gemme dem i en vokse boks. Dette giver mulighed for planterne at blive vant til vinden, temperatur og luftfugtighed udsving. Du mister alle disse faktorer, når du fjerner planterne fra en indendørs kontrolleret miljø og planterne vil savn hen til genoprette.

•Plant dine frø og kimplanter efter din voksende zone, plantning fartplan for den specifikke vegetabilske og deres krav om afstand, når de er hærdet ud og klar til udendørs. Sørg for at konsultere din haven zone for at kende den første frost gratis dato for dit område. Hvis du vælger at plante tidligt, være parat til at beskytte dine planter, når frosten truer.

•Kapacitet grundigt og sørg for at holde godt vandes gennem hele vækstsæsonen. En stor have kan forbruge flere gallon vand om dagen. Ved hvilke afgrøder er dit tørstige planter såsom majs, og hvilke der ikke behøver så meget at drikke. Overvej at bruge en drop slange eller timeren mekanismer til at spare på vandet og give det meste af det at gå direkte til rødderne i stedet for på bladene og i sidste ende i luften.

Holde en haven rutine

•Visit haven dagligt eller så ofte som muligt. Der er masser af aktiviteter og vedligeholdelse, der kan gøres på en regelmæssig basis. Daglige besøg vil holde dig i tune med hvordan haven vokser, og hvilken slags opmærksomhed forskellige planter kan have brug for. Behandle skadedyr og sygdomme, så snart du ser dem. Et hjem forbedring butik, som Lowes eller Remise normalt bærer en række pesticider og fungicider. Vælg den der passer bedst til din situation eller rådføre sig med deres Havecenter associate, hvis du ikke er sikker på, hvad du har brug for.

•Tilskynde inddragelse af familie og venner til at hjælpe med haven aktiviteter. I en stor have, konstant pleje vil være nødvendigt og deling af arbejdet vil forbedre oplevelsen. Små børn kan trække en vogn fuld af forsyninger, hånd grave i snavs, vælge let for at identificere grøntsager og hjælpe vand planterne.

•Hav en plan for dine grøntsager. Vide hvor, hvis, og hvordan du vil gemme råvarer, når du høste det, ellers du kan have et hus fuld af rådnende fødevarer. Overveje konservering, frysning, gaver eller sælge dine grøntsager og være parat til at gøre dette. En godt have bør også medføre en fuld fryser eller pakket hylder af dåse grøntsager.

Tips & advarsler

  • Forskning de planter, du ønsker at vokse og lære så meget som du kan om hvordan de gerne plantes, når til høst, og hvad planter de vokser ikke godt med. Jo mere ved du om dine grøntsager jo bedre de vil producere. Bruge millimeterpapir for at plotte ud af, hvor dine planter vil gå. Tage hensyn til hvilke områder i haven end i skyggen, eller hvis der er områder, der ikke opsuge vand så godt. Opsætning af sort og hvid avis over dine fortove og dække med græsafklip, hvis du ønsker at undgå at træde i mudder på våde dage.
  • Hvis uhelbredelige sygdomme begynder i din have, trække ud de inficerede anlæg så snart som muligt. Det er langt nemmere at udtrække en plante hurtigt end at miste din hele afgrøde for sæsonen. Bruge solcreme. Det er nemt at få solbrændt brændte, mens du har det sjovt i haven; Beskyt dig selv mod farerne ved solen. Bruge korrekte arbejdsstillinger, når du bruger værktøjer og ikke Overanstreng din ryg, skuldre eller arme.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com