Hvordan til at plante flerårig Salvia

September 27

Flerårig salvia tilføjer skønhed og fed farve til din blomsterhave. Der er mange sorter af flerårige salvia såsom maj aften (salvia nemorosa) og mexicanske bush salvie (salvia leucantha). Disse medium-højde, strittende blomster kan bruges som afskårne blomster, blomster til tørring og for at gøre clary sage æteriske olie. Når din flerårig salvia er etableret, vil du nyde sin smukke blå og violette blomster fra tidlig sommer indtil den første frost.

Instruktioner

•Forbered din jord ved at bryde op klumper af snavs ved hjælp af en haven rake. Snittes i snavs til at producere en løs jord, der vil dræne nemt.

•Mix 10-10-10 gødning i jorden. Brug 1 lb. gødning for hver 50 kvadratfod af haven. Drys gødningen over jorden og bruge en skovl til at vende jorden og bland i gødningen. Alle gødning har tre tal, der angiver deres gødning analyse. Det første tal repræsenterer mængden af kvælstof i goedningen, det andet tal repræsenterer fosfor og det tredje tal repræsenterer mængden af kalium. 10-10-10 gødning består af lige dele kvælstof, fosfor og kalium. Tilføje gødning saldi jorden og fremmer stærk og sund plantevækst.

•Dig et hul i din have til hvert anlæg på flerårig salvia. Sted hver plante i et hul så rodsystemet og 3 til 4 inches af stænglen er dækket med jord. Klappe jorden ned med hænderne. Havearbejde handsker for at beskytte dine hænder fra snavs og gødning. Space dine flerårig salvia planter omkring 18 inches fra hinanden, så de har rigelig plads til at vokse og bush ud.

•Sæt et håndværk pind i jorden i nærheden af hver plante, flerårig salvia. Skubbe håndværk pinde i jorden, så de er så dyb som plantens rodsystem.

•Kapacitet din flerårig salvia planter grundigt. Pull craft holde ud for at se hvis det er vådt ned til bunden af stokken. Hvis det er, har du vandes dine salvia planter nok. Hvis stokken ikke er våd til bunden, lægge staven tilbage i jorden og fortsætte til vand, indtil vandet dæmper bunden af stokken. Holde jorden omkring din flerårig salvia fugtig den første uge.

Tips & advarsler

  • Plante maj aften salvia i hårdførhed zoner 4 til 8, i direkte sollys og en rig, veldrænet jord. Maj nat vokser til en højde af 18-24 inches og breder sig til 1 mund bred.
  • Tilføje mexicanske bush sage til din have i hårdførhed zoner 7-10. Denne flerårige sage også foretrækker fuld sol og en rig, veldrænet jord. Mexicanske bush salvie er perfekt til området tilbage i din blomsterhave, som det kan nå en højde på 4-5 fødder.
  • Salvie, benyttes i æteriske olier, er en type af salvia, der er faktisk en toårig. Plante salvie i to år i træk at nyde det i din have hvert år.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com