Hvordan til at plante frø kartofler med avlere

August 15

Hvordan til at plante frø kartofler med avlere

Plantning kartofler og vokser en vellykket afgrøde er muligt for selv den mest uerfarne af vegetabilske gartnere. En del af lethed af dyrkning af kartofler er begyndt med god læggekartofler, der har fået lov til at spire øjne, undertiden kaldet avlere, som er begyndelsen til den grønne del af anlægget. Med synlige avlere stikker ud fra kartofler, kan du sikre du har en frø kartoffel, som vil gøre godt i jorden, så længe du ved hvordan man plante det.

Instruktioner

•Indstil ud af avisen eller en pap æg kartoner i et solrigt sted i dit hjem, hvor det vil være lyse, men ikke i direkte sol. Placer din læggekartofler på avisen eller i den åbne æggebakke én uge før du vil plante.

•Lad kartofler til chit, hvilket betyder at vokse øjne, for en uge. Kig over kartofler for at sikre hver enkelt har to eller tre spirer vokser ud af huden. Tillad kartofler til chit for to til tre dage, hvis det er nødvendigt, indtil hver frø kartoffel har synlige avlere.

•Forbered kartoffel sengen ved at grave op jorden 10 inches dyb til at løsne det. Træk hoe over sengen til at oprette en 4-tommer dyb grøft for hver række, du har brug for. Plads hver række 30 inches fra hinanden.

•Sprinkle kompost eller gødning på hver side af renden. Følg producentens anvisninger for hvor meget gødning til at anvende. Typisk er en tomme af kompost tilstrækkelig.

•Plant din læggekartofler til renden med hver enkelt linjeafstand en fod fra hinanden. Tilføje to inches af emballerede havejord eller jord fra en anden placering over kartofler til at dække dem.

•Kapacitet kartofler til at dæmpe grøften uden at forårsage afstrømning af tilføjet jorden. Du bliver nødt til at vand mindst ugentligt for at bevare jordens fugtighed.

•Dæk over de nye spirer efter de kommer til overfladen med 2 flere inches af jord. Gentag dækker over spirer hver gang, de begynder at vise, indtil du har opbygget en mount omkring hver plante.

•Harvest lille "nye" kartofler ved at grave dem med en haven spade, når din kartoffel planter blomst. For at høste full-size kartofler, opgrave kartoflerne efter planten naturligt døde tilbage i efteråret.

Tips & advarsler

  • Hvis din læggekartofler er store og har mere end tre avlere, eller øjne, kan så du skære kartoflerne i mindre stykker med to til tre øjne på hvert stykke. Cut overflader der skal støves af med haven kalk eller tilladt at helbrede i solen i et par timer før de er plantet.

© 2019 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com