Hvordan til at plante grøntsager i November

May 25

For gartnere på den nordlige halvkugle synes November traditionelt lige tid til at smide et tæppe over den køkkenhave og lade det ligge indtil foråret. Men havearbejde i sent efterår udbytter lækre, friske grøntsager resultater hele vinteren og ind i tidlig forår. Plante eller genplante grøntsager indendørs, gøre brug af kolde rammer og hoop huse, og plante og muld overvintrende afgrøder i udendørs haven senge for en udvidet vegetabilsk høst i løbet af vinteren og det tidlige forår.

Instruktioner

•Replant sommeren haven vegetabilske rødder i spande for en frisk indendørs afgrøde. Belgiske endivie rod er den mest almindelige vegetabilsk gravet i sommer til indendørs vinteren genbeplantning, men kål, persille, selleri og andre vil alle give frisk, spiselige vækst hvis genplantes i spande fyldt med sand i November, let vandes, og bragt til et varmt sted.

•Plant grøn-grøn grøntsagsfrø som salat, radicchio og arugula indendørs i November i frø bakker placeret i nærheden af en solrig vindue eller på hylderne under kunstigt lys. Fylde bakker med en blanding af pottemuld, godt alderen kompost, og en knivspids af tang måltid. Vinter tørhed indendørs kan hæmme vækst, men fugtig jord kan fremme dannelsen af svamp myg og andre små flyvende skadedyr. Så hold jorden relativt tørre og put pander af vand i nærheden for at øge luftfugtigheden. Lad ikke disse vinter-dyrket grønne får så stor som du ønsker i haven; høste dem på baby-hoved størrelse eller transplantation størrelse og starte nye bakker i rotation i hele November og ind i vinteren.

•Plant mikro-grønne starter i November til at tilføje til din vinter salater og røre-frys. Mikro-greens er grøntsager dyrket fra frø kun til små-spire fase. Sættetid frø som broccoli, radise og kålrabi natten over, og drys dem på overfladen af pottemuld blandet med lidt kompost og tang måltid i små aluminium loaf pander. Dække pander med fugtig avis, og læg dem i et mørkt skab i fire dage. Fjerne pander, give dem lidt vand, og sæt dem i indirekte sollys i endnu tre eller fire dage. Høst af klipning spirer med en saks. Dump pottemuld i kompost og starte et andet parti.

•Plant de mest hårdføre vegetabilske afgrøder i kolde rammer eller hoop huse. Afhængigt af din placering, de fleste grøntsager vil ikke vokse meget fra November gennem februar fordi dagene er simpelthen for kort og sollys for svag. Men et par hurtig-voksende grøntsager vil spire og vokse, selv om langsommere end i sommermånederne. Forår radiser, mache og majs salat vil spire i mange nordlige halvkugle placeringer i November. Vælg en varm, solrig dag at plante dem, således at de andre planter i din kolde rammer eller bøjlerne ikke er chokeret over den kolde luft. Tilføje kompost, vand jorden med nogle lunkent vand, let dække frøene, så top med et lag af løse muld.

•Plant grøntsager for tidligt-forår spiring. Spinat frø er notorisk kolde-hardy, som er nogle kolde-tolerant hovedsalat og vinter radiser som sort spansk. Plante disse grøntsagsfrø i din regelmæssig haven senge i November, så længe jorden ikke er endnu fuldt frosne, derefter dække dem med et tungt lag af muld. De vil spire i foråret godt før du har mulighed for at arbejde i marken, give din køkkenhave et tidligt på sæsonen boost fra November plantning.


© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com