Hvordan til at plante jordbær i Californien

December 29

Hvordan til at plante jordbær i Californien

Jordbær dyrkes i hver stat, men Californien alene producerer tre fjerdedele af landets afgrøde — 1 milliard pund af store røde bær pr. år. Californien vokser to typer af bær: short-day sorter og dag-neutral, eller nogensinde-bærende sorter. De kræver to plantning systemer, vinter og sommer. I det sydlige Californien, hvor vintrene er milde, producere dag-neutral sorter plantet i vinter næsten umiddelbart frugt. I Central Valley og langs den nordlige kyst, short-day jordbær plantes fra sensommeren til efteråret udvikle gennem vinteren og bære tunge vårafgrøder.

Instruktioner

•Plant i et område, der har mindst seks timer i fuld sol dagligt og en veldrænet jord med en pH på 5,5 til 7,5. Forberede 2-fods brede og 10-tommer høje højbede for jordbær til at undgå "våde fødder" og sygdomme som root rot. Sengene kan være lige så lang som ønsket. Grave i organisk stof til at løfte jorden. Bland lige dele af komposteret gødning, kompost og lucerne med en hastighed på 1 lb. per kvadratfod med top 6 inches af jord.

•Installer drop kunstvanding linjer. Lægge weed blok klud over senge og anker fast i hjørnerne. Klip en "X" i ukrudt klud hver 8 til 10 inches i dobbelte rækker, der er fordelt 6 inches fra kanten af sengen og 12 inches fra hinanden.

•Dig en plantning hul på hver "X". Plante hver jordbær plante, således at den øverste del af kronen (området mellem blade og rødder) er plan med omgivende jord eller lidt over jorden. Refill hver hul og fast jord over hver plante rødder. Installere en emitter for en drypvanding system nær kronen af hver plante.

•Kapacitet unge planter med en overhead sprinkler for tre til fem uger, skifte indtil de er veletablerede, derefter til en drypvanding system til at holde vandet væk fra udvikle bær. Anvende 1 tommer vand pr. uge. Hold plantning senge konsekvent fugtig, som jordbær planter er meget lavvandet rod (70 procent af rødderne er inden for top 3 inches af jord), men ikke over vandet. Tilføje pine halm barkflis for at spare på vandet.

Tips & advarsler

  • Plante jordbær i jorden hvor ingen tomater, peberfrugter og auberginer, at undgå udsættelse for verticillium visnesyge og andre sygdomme vokset.
  • Knivspids off alle løbere (småplanter sendt fra "mor" planter på lange stængler) at udvikle i løbet af den første sæson, så alle plante energi går til at producere frugt.
  • Short-Day sorter, der klarer sig godt i Californien omfatter Chandler, Douglas, Oso Grande, Pajaro og Sequoia.
  • Dag-neutral kultivarer, der klarer sig godt i Californien omfatter bregne, Hecker, Irvine, Mrak, Muir, Selva og Yolo.

© 2021 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com