Hvordan til at plante køkkenhave afgrøder

January 3

Plantning vegetabilske haven afgrøder for at sikre en bountiful høst betyder, at tilbringe nogen tid planlægning før såning. Få at vide din frø, jord, værktøjer og haven mellemrum før grave. Når plantning er i gang, skal du holde et vågent øje på dine grunde til at sikre, at hvert vegetabilsk er at få nok sol, mad og vand.

Instruktioner

Hvordan til at plante køkkenhave afgrøder

•Indstil hvor meget tillable jord du har til rådighed og hvad du med rimelighed kan forvente at administrere. Hvis du er en nybegynder på vegetabilske havearbejde, eller har et fuldtidsjob, er mindre bedre. Du kan altid tilføje container planter og eftersæson afgrøder, hvis du finder du har mere tid til rådighed.

Forpakket arvestykke frø når det er muligt. I modsætning til hybrid frø, kan frø fra høstede arvestykke grøntsager indsamles og gemmes for at blive brugt igen og igen, ofte i mange år. I modsætning til hybridfrø, vil arvestykke frø gengive grøntsager af den samme smag som originalen.

•Lære hvor meget plads og dybde hver plante af hver vegetabilsk kræver. Mens salat frø kan plantes tæt og senere tyndet, lover plantning tomat frø side-by-side en plantning katastrofe. Plus, vil ikke afgrøder, der er plantet for tæt have den nødvendige plads til at vokse ned, i de kritiske rødder, eller op, ind i sollys og regn. For mange beplantninger i et enkelt område røve også jorden, og hinanden, af de næringsstoffer de har brug for til at producere stærke, sunde grøntsager.

•Walk din haveområde med en notebook, blyant, måling af tape og markør stillinger. Skitse en haven plan, der mener hvor meget plads hver plante vil har brug for og hvor meget sollys hver haverum giver. Husk at tage højde for planter, der vil vokse højere og kunne blokere sollyset fra nærliggende planter af midt om sommeren. Du kan undgå skygge problemer ved at plante i rækker, der er orienteret mod nord til syd.

•Kontroller dine værktøjer. Fjern alle rust, erstatte manglende tænder, stramme løs skruer. Rydde op i din have vogn eller trillebør. Sørg for at du har en rigelig forsyning af haven handsker, weed kurve og vandflasker.

•Consider Arvefølgekrig plantning muligheder i din have plan og frø køb. Succession beplantning, du sætte i en tidlig afgrøde, høste det, så straks plante en sen-sæson afgrøde i samme plot til at maksimere sollys tilgængelige i løbet af vækstsæsonen.

•Understand hvordan sædskifte gælder for din vegetabilske haven plan. Visse almindelige grøntsager, bønner, løg, kartofler og tomater, skal drejes ud af deres jordlodder hvert år og erstattet med andre specifikke former for afgrøder for at undgå at udpine jorden af næringsstoffer, især kvælstof.

•Kontroller din jord sundhed for at sikre det indeholder næringsstoffer dine grøntsager har brug for. Tilføje kompost og godt rådnet gødning når det er nødvendigt. Holde jorden veldrænet og har en vandkilde som en slange eller en sprinkler i nærheden.

•Know din USDA plantning zone, som dette afgør, Hvornår er det betragtes som sikker nok (langt nok væk fra den sidste typiske frost) for at plante grøntsager. Jorden kan bearbejdes, så snart det ikke er frosset og har drænet væk vinterens sne og vådt.

•Plant dine grøntsager, frø eller stiklinger, i godt dyrkede jord i rækker eller furer. Plante din frø eller stiklinger til passende dybde kræves for hver specifik plante, så sagte men fast dække frøene eller rødderne med frisk jord. Straks tilføje lidt vand, så at frø eller sætteplante kan påbegynde sit arbejde lige med det samme.

•Fastsætte din køkkenhave med stier og untilled områder, der gør det let for dig at ukrudt, hakke, vand og høst i hele sæsonen.

•Når dine frøplanter pop ind i se, tilføje barkflis, såsom halm, hø eller aviser, for at holde ukrudt væk fra dine planter. Barkflis også hjælper med at bevare fugten i jorden og kan forhindre din jord tørrer for hurtigt i varmt vejr.

•Hold plantet området klart af ukrudt, der kunne stjæle næringsstoffer og fugt fra dine grøntsager.

Tips & advarsler

  • Vokse, hvad du kan lide at spise. Planen for ekstra planter af grøntsager du vil bevare for at nyde hele vinteren. Lave dine egne vegetabilske vegetabilske fødevarer ved at gøre din egen kompost.
  • Være på udkig efter sene dyreliv, der kan snige sig ind i din have og spise dine afgrøder, mens du sover. Hvis du har mistanke om midnat besøgende, hegne din plot hele vejen rundt.

© 2022 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com