Hvordan til at plante og passe natlys

April 1

Hvordan til at plante og passe natlys

Natlys (Primula spp.) bryder ud i blomst tidligt i vækstsæsonen, hvilket gør dem en af de første stauder at indvarsle foråret hvert år. Deres muntre, fem-grafitmine blomster og frodighed tilføje langvarig farve til let skygge senge hvor få andre planter vil trives. Dog kodrivere plantet under egnede betingelser og forsynet med den rigtige pleje at sikre deres langsigtede velstand.

Klimahensyn

Hårdførhed varierer blandt primrose arter, selvom de fleste er tolerant over for kulde. Fælles sorter som hybrid Kodriver (Primula x polyantha) og japansk Kodriver (Primula japonica) udføres bedst inden for US Department of Agriculture plante hårdførhed zoner 3 til 8, mens flere varmefølsomme arter såsom trommestik Kodriver (Primula denticulata) vokser bedst i USDA plante hårdførhed zoner 4 til 7.

Vækstbetingelser

Natlys kræver køligt vejr og konsekvent fugtig jord virkelig fremgang i en have. De fleste sorter vokser bedst delvis skygge med lys, men ingen direkte sollys. Dog trommestik primrose behov fuld sol til at blomstre godt og vil udføre bedste i cool-sommer klimaer hvor ekstrem varme er sjældne. Alle kodrivere nyde fugtig jord, men de fleste vil ikke tolerere en vandlidende miljø. Undtagelserne er japanske natlys og underlår natlys, der vil trives i soggier områder hvor andre sorter kan mislykkes.

Byggemodning

En veldrænet og weed-fri seng er afgørende for natlys. Ukrudt og indtil sengen to gange i ugerne før plantning for at forberede jorden. Arbejde en 2 til 3 tommer tykt lag af fyrretræ bark humus ind i de top 6 til 8 inches af jord, hvis det er sandet eller ler-baserede. Erstat ikke mere end halvdelen af jorden volumen med ændringsforslaget, fordi det kan skade planterne. Hvis jorden er dårlig, drys 10-10-10 ratio gødning på sengen med en hastighed på 1 pund per 100 kvadratfod af område for at få et boost af næringsstoffer efter plantning.

Plantning Tips

Foråret er det bedste tidspunkt at plante natlys, især i områder med hårde eller lange, kolde vintre. Men de kan også plantes i efteråret i mild vinter områder. Afstanden varierer afhængigt af arter og bestemmes af deres modne spredning. Hybrider kan plantes 8 til 12 inches fra hinanden mens de japanske og underlår kodrivere spænder fra 9 til 18 inches fra hinanden. Når plantning, løsne rødderne og sørg for plantens krone,--der er basis for stilke--er på samme niveau som det var i den oprindelige børnehave pot.

Løbende pleje

Natlys kræver forholdsvis lidt hands-on pleje, selv om de med fordel rutinemæssig vedligeholdelse. Holde jorden moderat fugtig i top 2 til 3 inches, men lad det tørre ud lidt på overfladen mellem vandingerne at forhindre rot. En 2-tommer lag af muld vil hjælpe med at holde rødderne fugtige og køligt om sommeren og læ om vinteren, men det skal ændres hvert år for at fjerne eventuelle patogener eller insekter. Feed kodrivere årligt hvert forår med 10-10-10 ratio gødning anvendes på en rate af 1 pund per 100 kvadratfod af området. Gøre det efter fjernelse af det foregående års muld, og arbejde det ind i jordens overflade til at holde det fra vask væk.

Potentielle problemer

God kulturel praksis forhindre alvorligste problemer i kodrivere. Dog kan de udvikle bakterie- eller svampeinfektion infektioner under trange, våde betingelser. Symptomer som gulfarvning, nedsat vækst, visnen og dieback angive et emne som aster gule, botrytis eller root rot. Inficerede planter skal kasseres for at forhindre spredning af sygdommen. Skadedyr såsom spider mider og sneglene plage lejlighedsvis natlys. Selvom sjældent skadelige, de er en plage og kan fjernes manuelt med en kraftig strøm af vand eller i hånden.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com