Hvordan til at plante to år asparges kroner

May 15

Hvordan til at plante to år asparges kroner

Ifølge Ohio State University er asparges en flerårig plante, der kan producere grøntsager i op til 15 år. Ved at opfylde plantens voksende krav, kan du høste en afgrøde fra en 2-årig asparges krone. Det tager et år for en asparges til at vokse fra en frø. Efter det første år er anlægget klar til at producere afgrøder. Du kan plante en 2-årig asparges krone for at reducere den tid du skal vente med at dyrke denne populære grøntsag.

Instruktioner

•Vælg mandlige asparges planter til at vokse fra din have. Kvindelige asparges planter producerer ikke grøntsager og kan forårsage haven senge at blive overrendt af små frøplanter. Populære typer af asparges planter til at vokse er Jersey Knight, Jersey Prince og Jersey kæmpe.

•Plant asparges når jorden har varmet efter sidst frost til 50 F. sted en jord termometer i jorden for at bestemme dens temperatur.

•Kontroller din jord pH interval. Asparges planter foretrækker skal dyrkes i en vifte af 6,5 til 7,5. Købe en jord test kit fra din lokale county udvidelse kontor. Grave en 6-tomme jord til indsamling af tør jordprøver. Mail prøver at adressen på den test kit. Baseret på resultaterne, tilsætte kalk til sure jord og svovl til basisk jord.

•Dig en fure, der er mindst 5 til 6 inches dyb. Bland i en fure en gødning, der har en NPK mængden af 0-20-0. Placer kroner af asparges over gødning hver 1,5 fødder fra hinanden. Rummet rækker af asparges 5 fødder fra hinanden. Sprede jord oven på kroner, således at havearbejde rummet er selv. Vand grundigt.

•Harvest din asparges når spears har nået 8 til 9 inches efter det første år efter plantning er gået. Du kan ikke høste to år asparges i det første år, fordi fremtidige asparges spears vil blive produceret fra udvidet knopper på kronen. For at høste, snap 7 til 9 inches off med bypass sakse.

Tips & advarsler

  • For at bestemme, hvis jorden er for tørt og skal vandes, føle top tre inches af snavs med fingeren. Vand hvis jorden er tør, men tillader jord tørre mellem vanding.
  • Holde en kalender med datoen høst efter det andet vækstår at undgå at glemme Hvornår skal man høste asparges.

© 2023 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com