Hvordan til at rive salat fra en have

February 21

Hvordan til at rive salat fra en have

Salat er bedst plantet i det tidlige forår eller sene sommer, så det kan vokse når dagtimerne temperaturerne er køligere, omkring 60-70 grader Fahrenheit. De salat sorter, der kan blive revet eller trukket fra haven er typisk blade salat, såsom grønne og røde blade, romaine eller butterhead typer. De nå deres modne størrelse på 50 til 70 dage efter spiring, afhængigt af sorten, men kan høstes før dette. Husk på at det er bedre at høste salat før eller ved forfald. Overmature salat er bitter.

Instruktioner

•Tear eller pull off de yderste blade af salat planter når de er store nok til at bruge. Dette giver centrene til at fortsætte med at vokse.

•Fortsæt høste yderbladene og tillade midterstykker til at vokse. Tjek din have hver par dage for ydre blade, der er stor nok til at bruge, især hvis du forskudt dine beplantninger over en to - tre ugers periode for en længere, sammenhængende høsttidspunktet.

•Klippe off hele anlægget til omkring 1 tomme over jorden med en kniv som et alternativ til kun rive ned af de ydre kanter. Salat kan endog vokse en anden gang for en anden høst. Høste hver anden salat i en række, hvilket giver mere plads til vækst. Igen, høste salat, når det er stor nok til at bruge, men før det når fuld modenhed. Husk på, at salat sorter fuldt modne på forskellige tidspunkter. For eksempel, er blade salat typisk klar til høst 50 til 60 dage efter plantning og butterhead sorter 60 til 70 dage efter plantning.

Tips & advarsler

  • Plante salat hver par dage over en to - tre ugers periode at høste en mere kontinuerlig høst.
  • Høste sprød eller hoved salat sorter, såsom isbjerget, når de er modne og hele men stadig mørt. Du kan prøve at rive og vride dem fra bunden af anlægget, men du skal muligvis en kniv eller et par af haven trimming at plukke dem.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com