Hvordan til at skære igennem plast

April 8

Hvordan til at skære igennem plast

Typerne af plast du finde rundt i huset omfatte hærdende, der er stive og bevarer deres form, og termoplast, som er bøjelig. Eksempler på hærdende plast--der er mere udfordrende for de to typer at skære--omfatter polyvinylchlorid (PVC) og acrylonitril butadien styren (ABS) i VVS-rør, polycarbonat- og akryl plader, og støbt plast former. Den bedste teknik til at skære stiv plast afhænger af dens tykkelse.

Lige nedskæringer i tynde plader

Den reneste og nemmeste måde at gøre lige skærer i akryl og polycarbonat plader, der er 3/8 inches tyk eller mindre er at bruge en krog kniv. Efter måling linjen cut, lå en metal lige kant langs linjen og klemme det sikkert til bænk eller bord. Det vil tage mere end en pass med en kniv til at skære igennem, men de første pass er den mest kritiske. Tegne punktet af bladet langs lineal, ved hjælp af moderat pres, til at gøre en delekærv. Trække affald væk efter at gøre denne pass og hver efterfølgende en til at sikre en ren, lige kant.

Lige nedskæringer i tykke plader

Du kan skære igennem tykke akryl og polycarbonat plader med en rundsav eller en tablesaw. At minimere kant skader, bruge en kniv, designet til at skære stiv plast--det har tænder af ensartet længde, og de har en ensartet rake vinkel af 0-10 grader. Bladet kan være stål - eller hårdmetal-tippet. Æglæggende maler tape langs linjen snit og skæring gennem båndet yderligere reducerer kant skår. Klemme ark til arbejdsbord til stabilitet, når ved hjælp af en rundsav. Brug af briller er afgørende, fordi fine plastik skårene smidt ud af saven alvorligt kan skade dine øjne.

Skæring kurver

Enhver saw, der skærer kurverne i træ vil også skære stiv plast, herunder en båndsav, stiksav, bajonetsav sav eller rulle så. Montering saven med en metal kniven minimerer chipping, men det også genererer varme, der kan smelte plastic, som derefter kan svejse sammen bag savklinge. Derfor er det tilrådeligt at ventilere opskæring område med en fan, når der skæres. Du kan skære cirkler i plast ved hjælp af en hulsav. Som når opskæring huller på træ, er det tilrådeligt at begynde at skære hul på den ene side af arket og afslutte det fra den anden at undgå skår og revner.

PVC og ABS rør

Når du foretager reparationer afløb VVS eller vandrør, nødt du ofte til at skære gennem PVC eller ABS rør. De fleste Blikkenslagere bruge en nedstryger til dette formål, men du kan også skære igennem en eksisterende plast afløb eller vandrør med en bajonetsav. Bruge en kedelig all-round kniv, der skærer hurtigt uden snak eller smeltende. Når du ikke har nok plads til en nedstryger eller stempelmotorer så, du kan skære igennem plastrør med et kabel så--en slibende ledning med håndtag, som du kan ombrydes omkring røret.


© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com