Hvordan til at udbrede Tusindfryd

December 29

Hvordan til at udbrede Tusindfryd

Tusindfryd bringe solrige juble til blomsterhaven. Uanset om de er vilde ox-eye Tusindfryd med deres løs hvide kronblade og æggeblomme-gul centre, deres mere raffineret versioner, mor-lignende shasta Tusindfryd eller deres maling-boks fætre, gerbera tusindfryd, vil de fleste gartnere ville flere af dem. Hjem formering er en billig måde at udvide din daisy beplantninger. Alle tre daisy typer starter godt fra frø, mens du kan nemt overføre vilde og shasta Tusindfryd ved division i haven.

Instruktioner

Tusindfryd fra frø

•Moisten soilless potning medium hvis du starter gerbera daisy frø eller fine kompost hvis du starter shasta eller ox-eye daisy frø. Gør dette i tidlig vinter. Lad vandet blød i, og Tilføj mere indtil potning medium eller kompost er om teksturen af smuldrende chokoladekage.

•Fyld en frø-start bakke med enten soilless medium for gerbera tusindfryd, eller fine kompost til shasta eller ox-eye tusindfryd, til en fjerdedel tomme fra toppen, uden at komprimere den plantning medium.

•Sprinkle frø let over den fyldte bakke, og derefter dække frøene med en støvning af fine kompost. Spray bakke af frø med vand, ved hjælp af sprayflaske. Placer skuffen i et drivhus eller på en hylde under en fluorescerende plante lys. Hold plantning medium eller kompost fugtig ved sprøjtning med sprayflaske så ofte som nødvendigt alt efter fugtighed i luften.

•Transplant daisy stiklinger til 4-tommer Potter når de har udviklet deres første fulde sæt af sand blade. Fyld hver pot til inden for et kvartal tommer fra toppen med soilless potning medium for gerbera Tusindfryd eller fine kompost til shasta eller ox-eye Tusindfryd. Stikke et lille hul i medium i midten af gryden. Forsigtigt løfte sætteplante fra bakken ved hjælp af plast skeen som en murske, og sæt den i plantning hul. Vand med en sprayflaske og holde jorden fugtig.

•Kapacitet når ugen med en svag opløsning af fisk emulsion gødning efter omplantning planter i 4-tommer gryder, transplantation margueritter til haven når alle faren for frost er gået.

Formerings Tusindfryd ved Division

•Mark klumper af shasta eller ox-eye tusindfryd, som du vil opdele næste sæson med en afmærkning spil. Eller indsætte en høj stok i klump til at hjælpe dig med at identificere den rigtige plante i det tidlige forår.

•Klippe kraftigt i klump af shasta eller ox-eye margueritter i det tidlige forår, bruger pegede blade, haven spade afholdt på en lodret vinkel at skive ud rødderne. Skære lige igennem midten af klump. For yderligere divisioner, drej skovl blade til en 90-graders vinkel fra den første skære og skære igennem klump igen.

•Forbered en plantning hul til divisioner ved at grave lidt større end størrelsen, division, Løsn jorden i bunden af hullet, og tilføje en håndfuld fine kompost til det. Vand i hullet før omplantning division.

•Lift de delte daisy klump med skovl, og placere den i hårtransplantation hul, trække i yderligere snavs at bringe den overflade niveau af anlægget opdeling op til niveauet for den omgivende jord. Udfyld omkring anlægget delt daisy, og tryk derefter på ned snavs omkring planten med din fod. Vand i deprimeret voldgraven lavet af dine fodspor med en blanding af vand og en opløsning af fisk emulsion for at få de nye rødder startede ud til højre.

Tips & advarsler

  • Shasta og ox-eye Tusindfryd spredt og håndtag division let, så del dem med dine havearbejde venner eller gryde bringe nogle op til plejehjem og shut-ins.
  • Gerbera Tusindfryd er indfødte i varme, fugtige klimaer, og vokse som enårige i det meste af USA. Udgangspunkt frø er en billig måde at fylde din årlige blomsterbed med lyse farve.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com