Hvordan til at vande din have klogt

January 9

Hvordan til at vande din have klogt

Korrekt vanding kan betyde forskellen mellem en have, der trives, og som kun overlever. Korrekt vanding betyder vanding før planterne begynder at visne men ikke så ofte at jorden bliver klæg. For meget vand igler vigtige næringsstoffer fra jorden og udelukker luft, at rødderne skal forblive raske. Flere faktorer bestemmer mængden af vand din have behov, herunder varme, vind og den generelle makeup af jorden.

Instruktioner

•Kapacitet haven langsomt at fugt absorberes i jorden i stedet for at køre ud. Dette er kendt som dyb vanding.

•Tilvejebringelse 1-2 inches vand hver uge. Når vanding med en sprinkler, skal du placere en tom tun kan i et åbent område på have inden for rækkevidde af vandet. Når den er fuld, sluk sprinkler. Hvis du bruger en overbrusning kan, tillade en 1/2 gallon af vand til hver kvadratfod. Vand to gange om ugen i varmt vejr eller hvis du har sandet jord. Omfatte nedbør i dine beregninger.

• Giv din have nok vand, så at det trænger til en dybde på omkring 6 inches. Penetration varierer afhængigt af typen af jord. Tomme af vand trænger til en dybde af 12 inches i sandjord, 6 til 10 inches i lerede jord og 4 til 5 inches i lerjord. For at bestemme dybden af penetration, grave et hul omkring 6 inches dyb med en spade og tjekke for fugt på dette niveau.

•Applicer 1 til 2 inches af muld over hele haven sengen. Barkflis isolerer jord fra tørring virkningerne af varme og vind.

• Giv nyopstået frøplanter 1/4 tommer vand dagligt for den første uge eller to. Vand dem tidligt om morgenen eller sent om aftenen.

•Kapacitet nye transplantationer hver to eller tre dage for de første to uger, så to gange om ugen for de næste to uger.

Tips & advarsler

  • Lavvandede vanding kan gøre mere skade end gavn. Planter udvikle lavvandede rødder, hvis vandet ikke trænge dybt nok. Det gør dem modtagelige for tørke.

© 2020 Shareoflancaster.com | Contact us: webmaster# shareoflancaster.com